Nyöppnat schweizeri i Mariefred

av Ville Löfving

Gripsholms värdshus och Callanderska gården öppnar nytt – tillsammans. Från och med Kristihimmelsfärdsdag kan du avnjuta mat och dryck i Callanderskas vackra trädgård. Det är Gripsholms värdshus som ligger bakom det nyöppnade caféet.

– Schweizeriet kommer fungera som ett komplement till värdshuset. Vi kommer använda oss av en enklare meny samt servera öl och vin. Ett schweizeri är helt enkelt ett café med alkoholservering, säger Fredrik Åström, ägare av Gripsholms värdshus.

Namnet schweizeri härstammar från 1800-talet då konditorer från Schweiz invandrade till Sverige och startade kaféer som serverade bland annat kaffe, choklad och likör.

Fredrik beskriver att konceptet stavas ”enkelhet”.

– Initialt kommer vi huvudsakligen att servera mackor, paj, kakor och bakelser. Vi kommer eventuellt bredda menyn framöver, men vi kommer att hålla det enkelt.

Schweizeriets servering är alltså belägen på Callanderska gårdens tomt, vilket är ett gynnsamt samarbete för båda parter. Mariefreds hembygdsförening, som ansvarar för Callanderska gården, har museiverksamhet och konstutställningar i direkt anslutning till Schweizeriet.

– Vi är glada över samarbetet med Callanderska gården. Vi tror att detta kommer vara väldigt positivt för Mariefreds turistnäring. Vi är vänner av det hembygdsförening gör och det glädjer oss att kunna dra folk till deras utställningar, säger Fredrik.

Läs även:

Lämna ett svar

%d