Systrarna bjöd på konsert: “Musiken väcker minnen”

av Ville Löfving

Sommarfest, sjungande förskolebarn och konsert med “Hebbe Sisters” är något som Thomasgårdens boende har kunnat njuta av den senaste tiden. En ny studie visar att just musik och kultur kan förbättra livskvalitén för äldre och det var något som märktes under konserten med de värmländska systrarna som satte hela boendet i gungning med musik av artister som Edith Piaf, Evert Taube och Lill Lindfors.

Systrarna Josefine och Maria Hebbe har under tio dagar, tillsammans med mamma Ulrika, varit ute på en Sörmlandsturné och sjungit på 16 olika äldreboenden i länet. Konserten på Thomasgården var turnéns sista.

– Vi ser hur mycket musiken betyder för de äldre och därför har det varit väldigt roligt att göra den här turnén, berättar Ulrika precis innan konsertens början.

DU MÅSTE LOGGA IN FÖR ATT LÄSA HELA ARTIKELN

Läs även:

Lämna ett svar

%d