Sommar, sol och ökad brandrisk

av Ville Löfving

Solen är härlig men också farlig. Förra veckan avråddes från eldning i hela Södermanlands län. Men efter väderomslag och regn hävs detta. Under sommaren gör Räddningstjänsten fortlöpande analyser för att man ska kunna komma med aktuell information.

När det varit torrt och varmt en period, uppmanas allmänheten att inte ta några onödiga risker.

– Det viktiga är att folk är försiktiga vare sig det är eldningsförbud eller inte, säger Tommy Jansson, ställföreträdande chef på Strängnäs räddningstjänst.

Förra veckan avråddes från att elda i hela Södermanland och i vissa delar av Sverige råder fortfarande eldningsförbud. Vi vet inte hur sommaren kommer att bli och när det är varmt och torrt ute rekommenderar Tommy att man avstår från att grilla eller elda ute i naturen.

DU MÅSTE LOGGA IN FÖR ATT LÄSA HELA ARTIKELN

Läs även:

Lämna ett svar

%d