Under sommaren har Vallaskolan i Enhörna utsatts för skadegörelse

av Ville Löfving

Vallaskolan är en kommunal grundskola för elever från förskoleklass upp till årskurs 6. Sumar David Kolli är biträdande rektor och skolkurator på skolan och berättar att det inte är första gången som skadegörelse sker. I år upptäckte personalen skadegörelsen när de kom tillbaka från sommarsemestern.

Vi upptäckte krossade fönster, klotter på fasaden, fönster, ytterdörrar och på pingisbord. Skadegörelsen är utförd med verktyg eftersom vissa dörrar och takpapp är avslitna. Vi har tidigare erfarenhet av skadegörelse under loven och valde därför att gå upp på taket för att rekognosera. Där upptäckte vi att vandalerna slitit loss och rivit upp takpapp.

Foto: Cattrin Hurtig

DU MÅSTE LOGGA IN FÖR ATT LÄSA HELA ARTIKELN

Läs även:

Lämna ett svar

%d