Boende om maten på Hammargården: “Vi äter för att vi måste”

av Ville Löfving

MT/Måsen har tidigare rapporterat om att det finns klagomål på maten bland äldreboenden i Strängnäs kommun. Två av äldreboendenas enhetschefer uppgav då att maten uppskattas av många men inte av alla, samt att det ägnas mycket arbete åt att förbättra maten efter klagomål.

Birgitta Andersson har bott på Hammargården i två år och när hon läste vad som sades blev hon förbannad. Enligt Birgitta äter de boende maten, men bara för att de måste, inte för att det är gott. De boende betalar 4000 kronor i månaden för all mat på boendet men trots det, menar Birgitta, är maten mycket enformig och olika former av gratänger har blivit ett genomgående tema bland huvudrätterna.

DU MÅSTE LOGGA IN FÖR ATT LÄSA HELA ARTIKELN

Läs även:

Lämna ett svar

%d