Granbarkborren slår till hårt i Enhörna “Det ser ut som en spökskog”

av Ville Löfving

Det börjar bli tufft för granskogen i Enhörna. Granbarkborren svärmar och breder ut sig till allt större delar av skogen. Under tiden ser enhörnaborna med förtvivlan hur deras skog sakta men säkert blir en kyrkogård av döda träd.

Enhörnabon Roland Kusgård är ofta ute i skogen. Enhörna har stora skogar som är mycket populära friluftsområden bland lokalbefolkningen. Roland brukar själv njuta av skogen genom att plocka svamp och orientera i den. När han senast cyklade på cykelvägen mellan Enhörna och Södertälje blev han dock mycket upprörd. Mängden döda granar som stod längs vägen var skrämmande och sorglig att se.

DU MÅSTE LOGGA IN FÖR ATT LÄSA HELA ARTIKELN

Läs även:

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: