En pantburk förvandlas till fyra burkar för flickors rättigheter hos ICA Torghallen

av Ville Löfving

Alcina från Moçambique utsattes för barnäktenskap under pandemin, tretton år gammal, och tvingades sluta skolan. Under en World’s Children’s Prize-kurs utbildade hennes rektor om barnets rättigheter och han hjälpte sedan henne att få återvända till skolan. I maj i år förde Alcina, som ny medlem i WCP:s barnjury, in Drottning Silvia till WCP-ceremonin på Gripsholms slott.

Fram till nyår fyrdubblas all pant som doneras till World’s Children’s Prize på ICA Torghallen i Mariefred. En burk blir till fyra och hjälper flickor som Alcina tillbaka till skolan.

– För var hundrade donerade burk eller flaska får en flicka som lever i hopplöshet kunskap om sina rättigheter, hjälp att få återvända till skolan, och hoppet om en framtid åter, förklarar Magnus Bergmar, VD för World’s Children’s Prize Foundation i Mariefred.

DU MÅSTE LOGGA IN FÖR ATT LÄSA HELA ARTIKELN

Läs även:

Lämna ett svar

%d