MT/Måsen gick aldrig i konkurs – företaget som drev tidningen 2018-2020 gjorde det

av Klara Löfving

Eftersom det förekommer rykten om att ”Måsen” gått i konkurs vill vi på redaktionen berätta hur det ligger till. Tidningen Måsen, som förresten heter Mariefreds tidning/Måsen, har aldrig gått i konkurs. En tidning kan inte gå i konkurs, det kan bara företag göra. Det företaget som för två år sedan gick i konkurs – då det drev MT/Måsen – heter Mariefredsmedia AB. Det företaget drev MT/Måsen mellan 2018 och 2020 och gick i konkurs våren 2020.

Sedan dess är det företaget Öfre Slotts Media AB som driver MT/Måsen. Det är samma företag som under ett annat namn drev tidningen mellan 2005 och 2018, och det har aldrig gått i konkurs. Tidningen MT/Måsen lever numera vidare på bästa tänkbara sätt. Det är tufft i tidningsbranschen, tuffare och tuffare, men under de omständigheter som är mår tidningen bra.

Vi hade inte för avsikt att berätta mer om det mycket tråkiga som hände 2020, när ÖSMAB tvingades köpa tillbaka tidningen MT/Måsen, om vi inte olyckligtvis nu blivit förknippade med någon annans konkurs – och att många hörts av och varit oroliga. Vad händer med min prenumeration, med min annons? Kommer inte tidningen ut mer?

Ingen ska naturligtvis vara orolig för någonting av detta. MT/Måsen fortsätter att komma ut varje vecka till prenumeranterna, sedan april i år dessutom två gånger i veckan, söndagar digitalt och onsdagar/torsdagar i pappersform.

Vår plan för nästa år är att även fortsätta ge ut den i 23 000 exemplar fem gånger. Två gånger under våren, tre gånger under hösten. Då delas den ut till samtliga hushåll i Nykvarns och Strängnäs kommuner samt i Enhörna. Naturligtvis då även till våra prenumeranter runt om i landet. Det är en sådan tidning som delas ut i helgen (4-6 november). Den finns hos alla som bor i ”Måsenområdet” – och vi hoppas du tycker om den.

Vår plan just nu är att göra en ”totalutdelning” fem gånger under nästa år, men det kan bli fler gånger. Vi för diskussioner med säljarna, som vet mest om våra annonsörer, för att se om vi vågar satsa högre. Det kostar mycket att försöka.

Nåväl, denna lilla artikel var ett försök att förtydliga den information som den senaste tiden gått ut på andra håll. MT/Måsen är numera i trygga händer. Den var det fram till 2018 och det är den nu igen. Vill du prenumerera på den blir vi jätteglada. Vill du prenumerera på en annan lokaltidning gör du förstås det. Det finns bland annat Strengnäs tidning, Länstidningen i Södertälje och Mariefreds-Posten. Den sistnämnda drivs förresten av de som tidigare ägde Mariefredsmedia AB. Du väljer såklart själv vilken (om någon) tidning som du vill prenumerera på. Vi är dessutom säkra på att du som läsare fixar att beställa och avbeställa din prenumeration själv. Hör av dig direkt till oss och säg hur du vill göra!

I MT/Måsen läser du mycket om Mariefred, Åker och Stallarholmen, men också en del om Nykvarn, Enhörna och Strängnäs. Vi tycker området är lagom stort att hålla koll på, faktiskt så lagom att vi i snart 20 år kallat det Måsenområdet. Hoppas du håller med – och hoppas vi fortsätter ses framöver. Välkommen till oss!

Klara Löfving, ansvarig utgivare

Läs även:

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: