Stallarholmens bryggeri bjuder in till julmarknad med musik

av Malin Rosén
Häst och vagn kommer att finnas på julmarknaden för alla som vill åka med.

Den 10 december drar Stallarholmens brygghus igång sin första julmarknad. Tillsammans med lokala hantverkare och matproducenter kommer de att bjuda på en unik julmarknad med musik från Open jam bluegrass band.

Johan Ek är grundare av bryggeriet och berättar att idén kom i samband med att Bengt Sjöberg, sångare och musiker i Open jam bluegrass band, sa att han ville göra en spelning i bryggeriets lokaler. De spann vidare på tanken och landade i att en spelning tillsammans med en julmarknad vore passande. 

Till marknaden kommer flera lokala aktörer, hantverkare och matproducenter som säljer bland annat fårfällar, nybakat och julgranar. Eftersom det är första gången som Stallarholmens brygghus drar ihop en julmarknad får alla utställare stå gratis på gården. Tack vare flera personers hjälp och engagemang att varva folk blev det fler än vad Johan trodde, och han är mycket nöjd med uppsättningen – särskilt bandet.
– Det ska bli riktigt coolt med en spelning inne i bryggeriet. Open bluegrass band ska spela hela dagen och vi kommer att lyfta taket. Vi kommer att ha gårdsbutiken och baren öppen, där vi säljer vår egen julmust och öl. Julmarknaden kommer att vara ute på gården och där kommer bland annat Emma Grön att laga mat och barnen kommer att kunna åka med häst och vagn, säger Johan.

Förra helgen var det Vikingavallens julmarknad och helgen innan var det Mariefreds och Tuna Mellangårds. Brygghusets julmarknad kommer att infalla samtidigt som Strängnäs julmarknad, men det ser inte Johan som något negativt. Tvärtom, han tycker det är positivt och hoppas att människor passar på att ta en sväng förbi Gesta Gård när de ändå är i farten.
– Vi hoppas och tror att det blir lite mer folk på grund av det. Det kommer att bli riktigt bra drag och vi ser fram emot bra väder, säger Johan.

Läs även:

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: