Hon återvänder med stolthet – Anette Ljungquist blir IFK Mariefreds nya klubbchef

av Malin Rosén

I januari 2023 tillträder Anette Ljungquist som klubbchef för IFK Mariefred. Klubben har elva sektioner och är för närvarande Sörmlands största idrottsklubb. Som född och uppvuxen i Mariefred har klubben varit en betydande del av Anettes barndom och nu återvänder hon som klubbchef med stolthet.
– Det är en helt fantastisk idrottsförening och det är många eldsjälar som jobbar hårt. Jag är otroligt stolt över att jag har fått den här tjänsten. Pappa är också en gammal IFK:are, så IFK Mariefred ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Det här känns så roligt, säger Anette.

Som ung flyttade hon från Mariefred för att bo i Stockholm, men när hon fick barn flyttade hon tillbaka igen. Hon har en lång erfarenhet med barn och ungdomar – som förskollärare och som mentor och lärarassistent i skolan. När hennes barn blev tillräckligt gamla blev hon återigen aktiv i IFK Mariefred, som lagledare och tränare för sin dotters handbollslag. Den här gången kliver hon in med stort ansvar för hela klubben.

– I 18 år har jag arbetat med barn och ungdomar och de senaste åren som mentor och lärarassistent i skolan. Sedan sökte jag den här tjänsten och fick den. Det känns otroligt roligt och spännande, säger Anette.

Klubben har hela 1250 medlemmar och den fortsätter att växa i samband med den höga inflyttningen. I och med den omfattande rollen och det stora ansvaret kommer Anette att anställas på 75 procent, vilket är nytt för tjänsten. För närvarande är Cathrine Ohliw fortfarande klubbchef och fram till januari kommer Anette att slussas in successivt innan hon tar över helt. 

– Klubbchefen jobbar direkt under huvudstyrelsen och jag kommer att få uppdrag från dem. Jag kommer att se mig själv som en spindel i nätet och sammanlänka sektionerna. 

Anette ser fram emot sitt arbete i IFK Mariefred.

 

Anette vill fortsätta i den anda som redan finns i IFK Mariefred och hon ser fram emot sitt arbete att få rekrytera ungdomar och få dem att fortsätta att satsa på sporten. Det man vill är att skapa möjligheter för alla att ta ett nästa steg inom idrotten, men mer om det kan inte Anette uttala sig nu. För tillfället tar hon ett steg i taget och fokuserar på att kliva in i sin nya roll och att upprätthålla det arbete och de processer som redan pågår. 

– Jag har ingen ambition att förändra något. Allt fungerar här och är jättebra. Jag känner mig bara väldigt stolt över att få vara med och vara delaktig i den här fina organisationen, säger Anette. 

Text: Malin Rosén

Läs även:

Lämna ett svar

%d