Strängnäsrevyn går mot en ny premiär

av Katrin Nilsson
Strängnäsrevyn har premiär på nyårsafton 31 december på Thomas arena teatern i Strängnäs.

Traditionsenligt kommer Strängnäsrevyn att ha premiär med en ny föreställning på nyårsafton. Efter två års pandemiuppehåll är nu den efterlängtade revyn tillbaka.

I årets ensemble finns både välkända ansikten och nya förmågor. Anna-Lena Skoog Clazon, som varit med från starten och nu är pensionär, skådespelar och sjunger åter igen i år. Ett dansant inslag är Brita Johansson, som både medverkar och har hand om koreografin till några av musikalnumren. 

Tre stycken debutanter medverkar i årets revy. En nykomling i sammanhanget är Daniel Hellström, som gör sitt första scenframträdande. Det finns också flera nytillskott, som den yngsta i ensemblen, Gabriel Hammarström och skådespelerskan Helena Lissmatz. Dalkullan Helena Lissmatz, som medverkar från i år är en erfaren aktris och har varit med i filmer som ”Ur spår ”och ”Vikingasystrar”. Dessutom har hon bland mycket annat spelat teater med olika ensembler runt om i Sverige. Nyligen inflyttad från Malung är Helena ett av revyns nytillskott. 

Välkänd sedan tidigare är Lovisa Clazon, som går i sin mamma Anna-Lenas fotspår och skådespelar och sjunger för nionde gången i årets revy. Dessutom medverkar Peter Lövegard, som har en lång mångsidig bana inom revyvärlden som skådespelare, producent, regissör och manusförfattare. 

Producent för fjärde året är Stina Lövegard, som sedan 1995 varit engagerad i Strängnäsrevyn. Dessutom är Monica Hassle årets regissör med har lång erfarenhet av revy, både som skådespelare och regissör. 

Föreningen som producerar revyn bildades 1986 och har också periodvis spelat barn- och ungdomsteater. 

Årets revy har premiär på Nyårsafton och spelas fram till 18 februari. Ensemblen erbjuder också privata gig där man kan beställa en del av deras revy att spelas för slutna sällskap. 

Som vanligt kommer det att bli mycket sång och musik. I föreställningen tar upp man upp globala och lokala frågor med både humor och allvar.

Läs även:

Lämna ett svar

%d