MAVAB och Intersport nya sponsorer för Hemmavasan

av Katrin Nilsson
Det ett öppet spår med start antingen i Strängnäs, Åkers styckebruk, Mariefred eller Stallarholmen.

Hemmavasan fortsätter att knyta till sig nya sponsorer. Mariefredsföretaget MAVAB har gått in som silversponsor och Intersport blir guldsponsor.

MAVAB har haft sin verksamhet i Mariefred sedan 1960-talet. Huvudsakligen arbetar man idag med att konstruera modul-och teknikhus för flera olika sektorer som försvarsindustrin och läkemedelsindustrin. I sin maskinhall kan man konstruera byggnaderna från scratch och även specialanpassa dem för olika kunder världen över. 

Nu har alltså MAVAB gått in som silversponsor för Hemmavasan och Intersport som guldsponsor. Därmed har Hemmavasan ytterligare ekonomisk backning. Hemmavasan har redan tidigare knutit till sig flera viktiga sponsorer och ett stort antal föreningar som hjälper till att arrangera. Både idrottsföreningar och kulturföreningar kommer under Hemmavasan bidra med funktionärstimmar. Evenemanget är inte vinstdrivande så förutom att föreningarna får betalt per timme kommer hela överskottet att gå tillbaka till dem. 

De olika loppen startar i Strängnäs på nationaldagen. Dessutom finns ”Strängnäs MTB” som har ett öppet spår. Vad gäller ”Strängnäs MTB” kan man börja cyklingen i alla kommundelar och ha tid på sig från 3 juni klockan 09.00 till 10 juni klockan 21.00. Det blir alltså ett öppet spår med start antingen i Strängnäs, Åkers styckebruk, Mariefred eller Stallarholmen. Loppet kommer att bli runt 45 eller 50 km lätt cykling.

Banor och distanser för Hemmavasan i Strängnäs:

  • Det korta loppet på 2,0 km är i stadsmiljö och är menat för barn. Banan är även lämplig för dig med funktionshinder. Mer information kommer om ett separat lopp under namnet Para.
  • Loppet på 5,0 km är för alla åldrar.
  • Loppet på 10,0 km är till för alla som har fyllt 11 år.
  • Tävlingsloppet på 10,0 km är för dig som är född 2006 eller tidigare och som kan springa 10 km under 41 min (damer) och 38 min (herrar)
  • MTB-banan är ca 45 km och lämpar sig för alla som är födda år 2011 och tidigare.

Läs även:

Lämna ett svar