Strängnäs kommuns hemtjänst är bäst i Södermanland

av Malin Rosén
Strängnäs kommun fick ett glädjande besked med toppbetyg från sina medborgare.

Strängnäs kommuns hemtjänst fick plats 35 i undersökningen Hemtjänstindex. Undersökningen är framtagen på initiativ av organisationen SPF Seniorerna med syftet att kunna lyfta fram och jämföra hemtjänstens kvalitet och skillnader i Sveriges alla 290 kommuner. 

Indexet är uppdelat i fyra delindex och allt är baserat på offentlig statistik. Mätningen kollar hur kommunerna lyckas med att få fram information, hur biståndsprocessen går till, hur väl utförandet av hemtjänsten fungerar samt hur bra kommunen stöttar sina hemtjänstverksamheter. 

Strängnäs kommun fick ett glädjande besked med toppbetyg från sina medborgare. Frida Fosselius är enhetschef på hemtjänsten och kommenterar saken på kommunens hemsida. 

– Vi är väldigt stolta över det här fina resultatet! Och detta trots att vi fortfarande har många utmaningar, exempelvis kring covid-19-restriktioner och rekrytering av ny personal. Men våra fantastiska medarbetare håller humöret uppe och gör allt för att våra brukare ska få en god vård, säger Frida. 

Kommunen blev även rankad bästa kommunen i Södermanland och Frida var mycket nöjd över resultatet. 

– Det är alltid härligt att få ett kvitto på det arbete man gör, både inom den kommunala och privata verksamheten. Det här gör oss taggade att fortsätta utvecklas, säger Frida Fosselius.

Läs även:

Lämna ett svar

Upptäck mer från Mariefreds tidning/Måsen

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa