Lotta Lagerströms teaterföreställning blir en del av 500-årsresan

av Malin Rosén
I januari börjar 500-årsresan i Strängnäs kommun.

Kung Fasa och Lille Frans är en ny teaterföreställning producerad av Lotta Lagerström, med henne själv som huvudrollen. Som en del av 500-årsresan kommer Kung Fasa och Lille Frans att besöka samtliga förskolor i Strängnäs kommun under maj och juni 2023.

I januari börjar 500-årsresan i Strängnäs kommun. Det huvudsakliga syftet med hela resan är att på flera olika sätt skapa minnesvärda upplevelser genom dåtid, nutid och framtid. Tillsammans skapar Strängnäs kommun upplevelser för alla målgrupper och till åldrarna 3-5 år har kommunen beställt en teaterföreställning för barn. Johanna Nyberg är projektledare för 500-årsresan och kommenterar Lottas föreställning på kommunens hemsida.  

– Vi kontaktade Lotta Lagerström för att se om hon kunde ta fram en teaterföreställning skräddarsydd för 500-årsresan. Vi är jätteglada att hon ville vara med i projektet, säger Johanna.

Föreställningen behandlar temat makt med syftet att väcka tankar och samtal om auktoriteter och respekt. Kung Fasa är en tjurig kung som alltid vill bestämma, och under hans uppväxt tappade han bort något som gjorde att han glömde bort leken och glädjen. Tillsammans med Lotta kommer barnen i publiken att få utforska känslor relaterade till makt på ett spännande och fantasifullt sätt. 

Lotta har tidigare fått Strängnäs kommuns kulturstipendium för sina teaterföreställningar och har blivit mycket uppskattad för sin starka publikkontakt.

Läs även:

Lämna ett svar