Nya båtar till Räddningstjänsten i Mariefred och Strängnäs

av Katrin Nilsson
Tidigare har Räddningstjänsten haft båten på trailer och vid behov sjösatt den via rampen som funnits vid Baderskan.

Sedan 2021 har Räddningstjänsten väntat på två trailerbåtar. Nu anlände de cirka ett år senare än väntat och finns redo att tas i bruk hos Räddningstjänsten i Strängnäs. Anledningen till dröjsmålet med leveransen är att båtskroven är tillverkade i Ukraina.

Produktionen avbröts en period på grund av kriget men återupptogs så att skroven kunde levereras till Sverige i höstas. Nu är alltså de färdiga båtarna på plats hos Räddningstjänsten. Den här modellen är något större och har en kraftigare motor än den som man haft tidigare. En av båtarna kommer att vara placerad i Strängnäs och en i Mariefred. 

Båten i Mariefred kommer under sommaren att ligga förtöjd vid hamnen. Tidigare har Räddningstjänsten haft båten på trailer och vid behov sjösatt den via rampen som funnits vid Baderskan, men det finns inte längre möjligt att köra ned en båt där. Den så kallade Baderskan håller på att renoveras för att bli spa. Det är Svenska kulturpärlor som planerar en anläggning med pooler både ute och inne. I och med det kommer också trädäcket som går längs vattnet i hamnen att byggas ut även över den tidigare nedfarten. På platsen där nedfarten tidigare fanns kommer man endast kunna lägga i till exempel en kanot eller jolle.

Räddningstjänsten kommer alltså istället att ha en båt liggande i vattnet hela den isfria delen av året.  Om man av någon anledning skulle ha båten på land får man istället åka till Ekviken och sjösätta där. 

Läs även:

Lämna ett svar

Upptäck mer från Mariefreds tidning/Måsen

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa