Från Pompeji till Gripsholm – konst på biblioteket

av Katrin Nilsson
Utställningen “En tidsresa i akvarell och olja” visas fram till den 7 januari på Mariefreds bibliotek.

Fram till 7 januari finns det fortfarande chans att se Inger Westlings och Hans Hagmans utställning på Mariefreds bibliotek. 

I utställningen ”En tidsresa i akvarell och olja – Från Pompeji vingårdar till Romeo & Juliakören på Gripsholm” visar Hans Hagman och Inger Westling sina målningar. Båda har inspirerats av historien i sina verk. 

Verk av Hans Hagman.

Hans Hagman ställer ut sina visionära bilder från Pompeji som han också har skrivit en berättelse till. Här kan man en stund på leva sig in i hur det kändes att vara köpman i Pompeji. Vi kan läsa ett utdrag ur berättelsen på utställningen. Marcus Mercatii Oleum berättar om sin familj, sitt yrke och hur han lärt sig hantverket att tillverka olivolja. 

Inger Westling visar sina akvareller där hon gör nedslag i historien. Bland annat skildrar hon Gustav III:s teater, Gripsholms slott och Callanderska gården. Inger ger oss också tolkningar i akvarell av ”Romeo och Julia kören”, som ofta gästat Gripsholms slott.

Läs även:

Lämna ett svar