Strängnäs kommun kan bli Årets tillväxtkommun

av Malin Rosén
Enligt näringslivschef Emma Hjelm siktar Strängnäs kommun mot att skapa Sveriges bästa företagsklimat.

Strängnäs kommun är nominerad till Årets tillväxtkommun 2022. Den 8 februari 2023 kommer priset att delas ut vid Fastighetsgalan. 

Priset är ett rikstäckande pris där den vinnande har den starkaste ekonomiska tillväxten, högst inflyttning och har arbetat hårdast för att locka till sig nya byggprojekt. Detta kan gälla inom såväl bostadssektorn som den kommersiella sektorn. Den pristagande kommunen har även arbetat intensivt med utvecklingen av infrastruktur och stadsprojekt. Kommunstyrelsens ordförande Jacob Högfeldt kommenterar nomineringen på Strängnäs kommuns hemsida. 

– Nomineringen gör oss stolta. Strängnäs är och ska vara en plats för hållbar innovation och goda förutsättningar för både stadsutveckling, etablering och näringsliv, säger Jacob.

Enligt kommunens Näringslivschef Emma Hjelm har kommunen varit fokuserad på att skapa hållbara förutsättningar för tillväxt inom det redan befintliga näringslivet samt för nya företag att etablera sig i kommunen. Hon menar att de tillsammans siktar mot att skapa Sveriges bästa företagsklimat. 

Kommunens samhällsbyggnadschef Marie Jonsson menar att hållbarhet i samhällsbyggnadsutvecklingen förutsätter ett gemensamt arbete i kommunen.

– Det är i samtalet mellan olika parter som vi får förståelse för varandras förutsättningar. Vi behöver ha det långsiktiga perspektivet även när vi fattar beslut i frågor med kortare tidshorisont, säger Marie.

Några av de övriga nominerade är Helsingborg, Göteborg, Stockholm, Uppsala och Eskilstuna. 

Läs även:

Lämna ett svar