Massor av pizzor bakas på internationella pizzadagen

av Cattis Hurtig

På den nationella pizzadagen den 1 januari var ruljansen hög på Mariefreds pizzeria. Cirka 700 pizzor förväntades vara bakade vid dagens slut. Jämfört med det vanliga antalet är det än ökning med cirka 450 pizzor.

– Vi har alltså mer än dubbel omsättning på internationella pizzadagen och har tagit in två extra pizzabagare. Istället för 6 stycken som vi brukar vara är vi 8 stycken. Telefonen ringer i ett och vi hinner knappt ta rast. Väntetiden är också längre och man kan få vänta upp till 40 minuter på sin pizza, säger pizzabagare Yasin Yilmas.

Susanne Berglund och Lena Gustafsson beställde hämtpizza.

Kebabpizza, Vesuvio och Capricciosa är de pizzor som Mariefreds pizzeria gör flest av på den nationella pizzadagen. Under tiden MT/Måsen besökte restaurangen kom kunderna hack i häl och kön ringlade lång, förbi bordsgästerna.
Susanne Berglund och Lena Gustafsson ville också äta pizza idag.

– Vi visste inte att det är den internationella pizzadagen idag men på nyårsdagen brukar de flesta köpa pizza, så det gör vi också. Det är så enkelt att köpa pizza, så slipper man laga mat. Idag har vi köpt fyra pizzor som vi ska dela med våra respektive och ta med hem. En pizza med tonfisk, en Quattro stagioni och två Calzone. Jag hörde att de pratade om kebabpizzan på nyheterna i morse, men det är inget vi har ätit, säger Susanne.

Läs även:

Lämna ett svar