Större möjligheter till passbokning

av Malin Rosén

Under 2022 släpptes pandemirestriktionerna och då ville många förnya sina pass. Köerna och väntetiderna blev längre och längre. Tillslut blev det en kaosartad situation där personer fick vänta flera månader på bokningsbara passtider och på att få ut sina pass. 

Nu meddelar polisen i region Öst att från och med januari 2023 kommer de att släppa bokningsbara tider för pass med längre framförhållning än tidigare. 

Behovet av bokningsbara tider för pass och nationella id-kort är fortfarande stort och därför har polisen valt att öka tillgängligheten och släppa fler tider än under 2022. Genom att utöka framförhållningen av tiderna och dessutom tillsätta fler passhandläggare hoppas polisen kunna möta medborgarnas behov. Polisen i region Öst tror även att fler passhandläggare kommer göra att tillgängligheten ökar på sikt. 

Dock kommer tillgängligheten att se fortsatt olika ut inom regionen. På vissa håll finns det många bokningsbara passtider men under vissa perioder kommer det att vara svårt även där att hitta en ledig tid. Polisen rekommenderar således att de som vill boka tid att göra det i god tid, samt att gå in ofta och titta efter lediga tider. Avbokningar sker ofta med kort varsel och polisen släpper då tiderna omgående. 

Läs även:

Lämna ett svar