500-årsresan officiellt invigd i Stallarholmen

av Cattis Hurtig
Krogägaren Gunda och hennes äldre syster “Halta Lotta”.

Gunda – krogägaren på Östa krog – och hennes äldre syster ”Halta Lotta” inledde 500-årsresan under lördagen med medeltida sånger om dryck, dans och relationer.

Tidernas vinterfest i Stallarholmen var välbesökt och väl koreograferad. Gustav Vasa gjorde entré för att hålla tal till folket, med häst och vagn till mötesplatsen vid Östabadet, där eldar brann i eldkorgar av smide och folket samlats. Besökarna bjöds på värmande drycker och fick träffa karaktärerna för skådespeleriet.

Annika Westlunds karaktär proklamerar för kvinnlig rösträtt.
David Gynning hade medeltida utstyrsel.
Producenten Stefan Seidel bar 1800-talskläder.

Här fanns bland andra kvinnan som proklamerar för kvinnlig rösträtt, män och kvinnor från medeltiden, barn som lekte med pinnar och tygstycken och soldaten från 1800-talet. När mörkret föll bjöds det på eldshow av Naked ape och ljusinstallation, som täckte träden ned mot vattnet.

Läs även:

Lämna ett svar