Frontalkrock utanför Mariefred – en person omkom 

av Malin Rosén
Mannen var i 50-årsåldern och avled senare på sjukhus av sina skador. Foto: Pressbild/Region Sörmland

Igår söndag, den 8 januari, mitt på dagen larmades polis, räddningstjänst och ambulans till en trafikolycka på länsväg 990, i höjd med Björkhem, söder om Mariefred. En man i 50-årsåldern hade kört en personbil som frontalkrockat med en lastbil. Två personer, en man och en kvinna i 40-årsåldern, hade färdats i lastbilen. Kollisionen lämnade personbilen kraftigt demolerad och lastbilen hamnade i diket. 

Samtliga drabbade fördes till sjukhus där den 50-åriga mannen senare avled av sina skador. Polisen meddelar att mannens anhöriga har underrättats och att skadeläget hos mannen och kvinnan med lastbilen fortfarande inte är fastställt.

Vägen vid trafikolyckan spärrades av och efter fem timmar av sanering kunde Trafikverket meddela att vägen återigen var öppen för trafik. Arbetet vid den tidigare olyckan fortsatte dock till sent på kvällen. Båda fordonen har beslagtagits av polisen och kommer att undersökas av kriminaltekniker.

Polisen utreder nu orsaken till trafikolyckan och har inlett en förundersökning gällande vållande till annans död. Ingen person är ännu misstänkt för brottet.

Läs även:

Lämna ett svar