Fullsatt under den efterlängtade Kändismatchen

av Malin Rosén
TV-profilen Rickard Olsson, tillsammans med arrangören Anders Steiner, såg med stort engagemang på matchen.

I lördags, den 7 januari, gick den efterlängtade Kändismatchen av stapeln i Mariefred. Inför en fullsatt arena intog ”Samuelsson Hockey Friends” och ”Mariefred Local Stars” rinken för en jämn och intensiv hyllningsmatch till minne av Börje Salming och till förmån för ALS-forskningen.

Huvudarrangör för dagen var Anders Steiner, som har jobbat hårt under hela hösten för att få ihop alla delar av lördagens olika händelser. Förra året gick insamlingen till de drabbade av kriget i Ukraina och i år gick samtliga intäkter till Börje Salmings stiftelse, som stöttar ALS-forskningen. Dagen inleddes med en ALS-marsch med cirka 70 deltagare och sedan hölls det ”skills-träning” för unga hockeyspelare med några av de kända spelarna. Klockan 14:00 inleddes kändismatchen och det blev, som väntat, en riktig folkfest.

– Det känns jättekul att det är äntligen är igång nu. Det är alltid lite nervöst innan och man är lite spänd för hur allt ska gå, men det har gått bra och nu känns det som att allt rullar på. Vi började med vandringen och det var många som deltog. Jag var inte med utan var tvungen att ordna här, men som jag förstod det var det lyckat. Senare är det fest på golfrestaurangen och det ska bli jättekul, säger Anders.

Det blev intensivt på planen och vid full tid stod det oavgjort.

Med en fullsatt läktare och publik längs hela hockeyrinken i Mariefred intog kändisarna och Mariefreds lokala hockeyprofiler rinken. Det tidigare NHL-proffset Mikael Samuelsson, som har spelat för IFK Mariefred under sin uppväxt, gästade Hammarens IP med sitt kändislag som kryllade av andra stora namn. Oliver Queckfeldt är hockeytränare för IFK Mariefreds team 11-12 och följde matchen med stort intresse. Efter den första perioden utan mål tyckte han att spelarna var bra, men att målvakterna var strået vassare.

– Det är en riktigt bra match och det är jättekul att se Mikael Samuelsson spela. Spelarna är bra men målvakterna är snäppet bättre. Det är kul att se så många kända spelare spela tillsammans och roligt för killarna att se sina idoler. Det är mina idoler också, särskilt Micke som kommer från Mariefred, säger Oliver.

Oliver Queckfeldt var där med sin familj och tittade på matchen. Som hockeytränare i IFK Mariefred hejade han “självklart” på Mariefred Local Stars.
Klubbchefen Cathrine Ohliw, som är inne på sina sista veckor i klubben, stod utanför och sålde tröjor.

En annan svensk kändis, som inte stod på plan utan sällskapade till Anders Steiner var Rickard Olsson, känd från bland annat Bingolotto och Vem vet mest?. Även om han är kompis med Anders Steiner var det framförallt matchen som fick honom att komma.

– När det är för något så fint som Börje Salmings ALS-stiftelse kändes det extra angeläget att komma och stötta. Jag har träffat Börje Salming flera gånger och han var en fantastisk person. Jag förstår att hela Sverige sörjer honom. Han tog sig verkligen tid för människor och pratade med en. Han var oerhört ödmjuk och det känns fint att hedra honom på det här sättet, säger Rickard.

Fullsatt läktare med en glad hejaklack.

IFK Mariefred satte hårt mot hårt i en jämn match, men slutligen stod Samuelssons Hockey Friends som segrare. Vid full tid stod det 2-2, men efter straffar blev 6-5 till Samuelssons Hockey Friends. Tillsammans med alla deltagare och spelare samlande IFK Mariefred in sammanlagt 50 000 kronor till Börje Salmings stiftelse.

Läs även:

Lämna ett svar