Ungdomar behöver en lokal för att spela rock’n’roll

av Katrin Nilsson
Replokal för unga efterfrågas i Nykvarn.

Efter ett upprop som musikern Henrik Kaveryd gjort på Facebook har nu många människor engagerat sig i frågan om det finns en möjlighet att med förenade krafter hitta en replokal till ungdomar i Nykvarn. 

– Var är rock’n’rollen? Jag saknar den. Var finns plats för de som behöver leva ut och spela rock? frågade sig Henrik.

Efter att ha övervägt frågan kom han på att han ville göra något för att ge unga möjlighet att spela rock eller pop, som kan låta lite mer och därför inte alltid är lätt att hitta replokal till. 

– Jag tänkte att man kan inte bara stå med händerna i fickorna. Kommunen gör ingenting och man kan gnälla på det ett tag, eller så kan man göra någonting. Det är ju invånarna som formar orten.

För att få nykvarnsborna engagerade i den här frågan publicerade Henrik ett inlägg på Facebook där han efterfrågade en lokal på samma gång som han själv erbjöd sig att bidra med ett trumset och musikalisk coachning

– Jag fattar att jag inte kan dra det här tåget själv, men jag kan bidra med utrustning och kunnande. Som jag skrev kan jag, om det finns ett intresse, leda en eller annan workshop både om hur man spelar i grupp och lite om hur man kan tänka när man sätter ihop låtar.  

Musikern Henrik Kaveryd skrev ett inlägg på Facebook för att få folk engagerade. Foto: Privat

Inlägget på Facebook genererade många entusiastiska svar och flera erbjöd sig att hjälpa till med utrustning. Däremot har det ännu inte kommit något direkt erbjudande om lokal. 

– Jag har fått jättemycket positiva reaktioner bland kommentarerna och folk har skrivit meddelanden direkt till mig också så det är jättekul. Nu får man se vad det kan bli av det. Min största förhoppning är att få tag på lokal. 

Musiken är en livsviktig del av livet både för honom själv och en stor del av mänskligheten menar Henrik. 

– För mig är musiken allt. Musiken är mitt liv. Det är jättemånga som tänker samma sak. Alla känslor som ryms i musiken, alltifrån att man är barn och tonåring. Oavsett om man är 7 år gammal eller 43 som jag är idag, så berör musiken. Jag vet väldigt få människor som inte känner någonting för musik.

Henrik tänker att det finns något universellt inom människan som gör att man får en fantastisk upplevelse av musik. 

– Det finns till exempel de som tycker om idrott, jag också. Men alla gör inte det. Musik däremot har alla på något sätt en relation till.

Själv är Henrik uppväxt i Järna där han hade en fantastisk musiklärare som lät eleverna repa i musiksalen. 

– Jag har hållit på med musik hela livet, alltifrån att spela i rockband till att sjunga jazz. Jag har väl gjort det mesta som man kan göra inom musik. Nu tänker jag att det är dags att inte bara ge tillbaka utan sprida musiken och få den att leva vidare hos våra ungdomar. 

Läs även:

Lämna ett svar