Ludde kommer till Åkers styckebruk för att roa de allra minsta teaterentusiasterna

av Katrin Nilsson
Lise Edman och Ola Johansson. Fotograf Jonas Jörneberg

För det yngsta åkersborna – och alla andra – finns det tillfälle att se en rolig och musikalisk föreställning när Teater Pero gästar Åkers folkets hus. Den populära figuren Ludde kommer till Åkers styckebruk för att underhålla publiken med sin egensinniga och kreativa, men också lite knasiga personlighet. 

Föreställningen handlar alltså om Ludde, en karaktär som författaren Ulf Löfgren skapade på 1980-talet. Ludde har blivit en stor succé och vid det här laget roat flera generationer små barn. 

Till den här föreställningen har Teater Pero tagit en rejäl grabbnäve böcker att basera sitt levnadsglada skådespel på. De är ”Ludde blir glad”, ”Ludde och telefonen”, ”Ludde lagar soppa” och ”Ludde och någon”. 

Teater Pero gör en rytmisk föreställning med inslag av clowneri och mim. Ensemblen musicerar själv, så det blir livemusik. Skådespelare är Lisa Edman och Ola Johansson. 

Föreställningen äger rum i Åkers folkets hus.

Mim och musik kombinerat med dialog är hörnstenar i Teater Peros teater och skådespelarna kan gå ut och in i karaktärerna. Orden och rörelserna är båda viktiga komponenter när de framför sina föreställningar. 

Barnen är Teater Peros målgrupp och man jobbar för att de alltid ska känna sig respekterade och sedda under varje del av teaterupplevelsen – från biljettkassan och vidare.

Peter Engkvist och Roger Westberg bildade Teater Pero 1983. Många år hade man sina lokaler i forna biografen Rialto på Sveavägen, men numera har man flyttat till Årsta. Regissören Peter Engkvist är idag gruppens konstnärliga ledare och Teater Pero både turnerar och spelar hemma på sina egna två scener. 

Teater Pero lockar till många skratt och förmedlar en positiv världsbild, där det är möjligt för oss människor att påverka och förändra tillvaron till det bättre. 

Tid: 28 januari kl. 13:00 – 13:30
Plats: Mötesplats Åker (Folkets hus)
Biljettinformation: Biljetter via tickster.com. 60 kr/person (oavsett vuxen eller barn)
Arrangör: Kulturscen Strängnäs kommun
Målgrupp: Från 2 år
Kontaktuppgifter: kulturproduktion@strangnas.se

Läs även:

Lämna ett svar