Gubbfrukost – ny mötesplats i Mariefred

av Barbro Holmberg
“Gubbfrukosten” är öppen för alla vuxna män.

Inom kort öppnar en ny mötesplats i Mariefreds församlingshem – Gubbfrukost. Den kommer att serveras en söndag i månaden kl. 9.00 till 10.30 och är öppen för vuxna män i alla åldrar.

Kyrkvärd Lukas Niemi var den som kläckte idén under en bilresa i Härjedalen, då han passerade en skylt med texten ”Gubbfrukost”. Lukas upplever att det inte finns särskilt många naturliga mötesplatser för vuxna män och vill prova konceptet för social samvaro i Mariefred. Han kommer själv, tillsammans med en handfull från Svenska kyrkans unga i församlingen, att förbereda och duka upp för frukosten.Sammankomsten är kostnadsfri och informell och träffens innehåll skapar och utvecklar deltagarna tillsammans. Man planerar att servera gröt, smörgås, te eller kaffe och ser fram emot trevligt umgänge och givande samtal. 

Lukas hälsar välkommen och hoppas att många män hittar till frukostträffen!

Under vårterminen serveras frukost 9.00 till 10.30 under följande söndagar:
15 januari
12 februari
12 mars
16 april
14 maj

Läs även:

Lämna ett svar