Bio med släktdramatik på Över-Enhörna bygdegård

av Katrin Nilsson
Över-Enhörna bygdegård

Filmen ”Bränn alla mina brev” visas som årets första film på bygdegården i Enhörna. Den baseras på Alex Schulmans självbiografi med samma namn. Med avstamp i sina egna personliga problem börjar Schulman gräva sig tillbaka i sin släkt för att hitta ursprunget till den stora vrede som han bär på. Han finner sin morfar Sven Stolpe, sin mormor Karin Stolpe och en otrohetsaffär som trots att den var kort kom att prägla släkten ända fram till Schulmans tid. 

I rollerna ser vi Bill Skarsgård som Sven Stolpe, Gustav Lindh som Olof Lagercrantz och Asta Kamma August som Karin Stolpe. Regissör är Björn Runge. Schulman själv spelas av Sverrir Gudnason, som tidigare medverkat i bland annat ”Borg” och ”Den allvarsamma leken” och Sonja Richter gestaltar Amanda Schulman. 

Gustav Lindh och Asta Kamma August.

I filmen får man omväxlande se Alex Schulman i nutid och Karin, Sven och Olof på 1930-talet vid tidpunkten när Olof och Karin hade en kort kärleksaffär. Både Stolpe och Lagercrantz är unga och i början på sina långa framgångsrika karriärer. Karin förefaller leva i skuggan av sin dominerande man. 

Boken som filmen baseras på är en succé och har sålt i över 300 000 exemplar och intresset för filmen som kom 2022 har varit stort. 

För att se filmen behöver man bli medlem i filmklubben. Det kostar 200 kronor om året och klubben visar cirka åtta filmer årligen. Om man vill ha en extra bekväm stol kan man med fördel ta med sig en hemifrån hälsar arrangörerna. Filmklubbens medlemmar har möjlighet att komma med förslag på filmer som de skulle vilja se i framtiden. 

Bio i bygdegården!

”Bränn alla mina brev”

Måndag 23/1 kl. 19.00

Tillåten från 11 år

Längd: 1h 59 min

Medlemskap i filmklubben krävs. Medlemskapet kostar 200kr/år och person och då får man se alla filmer vi visar (ca 8 filmer/år)

Läs även:

Lämna ett svar