500-årsresan och Hemmavasan Strängnäs flyttar in i Präntaren

av Katrin Nilsson
Galleri Präntaren är ny silverpartner för Hemmavasan Strängnäs

500-årsresan är i full gång och nu tar man också plats i Präntaren.
– Tanken är att vi ska bli mer tillgängliga. Där kommer man att kunna prata med oss om 500-årsresan och komma med frågor, berättar Johanna Nyberg Projektledare, Kulturkontoret.

Galleri Präntaren är ny silverpartner för Hemmavasan Strängnäs och ställer nu en lokal i Gallerian till förfogande. I dagarna tog Hemmavasans eventchef Torbjörn Pettersson mot nycklarna och nu ska man inreda tillsammans med 500-årsresan. 

Ännu är det inte spikat hur öppettiderna kommer att se ut, men det är klart att det blir eventkontor för Hemmavasan. Här kommer de att kunna ta emot sina deltagare och dela ut nummerlappar.

Johanna Nyberg, projektledare, kulturkontoret.f

500-årsresan har nu tagit sin början och Johanna Nyberg berättar att man har sammanställt alla evenemang på sin hemsida. – Det går bra med 500-årsresan. Vi har precis haft starten. Just nu håller vi på att planera inför tredje till sjätte juni i Strängnäs. 

De här dagarna blir det ett intensivt program i Strängnäs med bland annat kungabesök, konserter, teater och inte minst Hemmavasan. 

På samma gång tillkommer hela tiden nya programpunkter.

– Det utvecklas hela tiden, för det är många föreningar och andra som är med och skapar programmet. Det uppdateras egentligen varje dag, förklarar Johanna.

Närmast i tur nu är utställningen på Multeum ”Vägen mot kungavalet”. Här har studenter från Mälardalens universitet illustrerat Gustav Vasas väg till makten. Utställningen arrangeras av Gustav Vasa-föreningen. 

Läs även:

Lämna ett svar