Smit aldrig från en olycksplats – viltolycka i Edsala

av Cattis Hurtig
Medan djuret fortfarande levde tillkallades viltvårdare till platsen.

Under onsdagseftermiddagen körde någon på ett rådjur på Frönäsvägen i Edsala – och smet från platsen. När MT/Måsens reporter lite senare var på promenad påträffade hon det skadade djuret i dikesrenen.

Krister Johansson är viltvårdare.

Medan djuret fortfarande levde tillkallades viltvårdare till platsen. Krister Johansson var snabbt på plats efter telefonsamtalet och konstaterade att rådjuret snabbt måste tas omhand och avlivas. 

– Om olyckan är framme ska man ringa polis direkt, som tillkallar jaktledare till platsen. Stanna helst kvar till dess att jaktledare kommer eller märk ut platsen så att den är lätt att hitta. Smit aldrig från en olycksplats, säger Krister. 

Läs även:

Lämna ett svar