Kunder har tårar i ögonen

av Cattis Hurtig
Zhaid Velic utanför sin butik i centrala Strängnäs.

Det är en påtagligt rörd Zhaid Velic som MT/Måsen möter i VVS-butiken i Strängnäs centrum. Verksamheten har varit hans levebröd och andra hem under tio år. Det är med sorg han meddelar att butiken måste läggas ned. Den går inte runt längre.

Zahid

Kunderna väljer att åka till Solberga och de stora varuhusen och VVS-butiken kommer som sista val. Zhaid menar att personalen hos honom står för kunskap inom el, VVS, bygg och produkter, men ändå räcker det inte till. 

– Många kunder är ledsna och kommer med tårar i ögonen och vill stötta, men det går inte längre. VI har stått för nära kundkontakt och service, ofta bara ett telefonsamtal ifrån. Vi har kunnat svara på kundernas frågor och nu vet de inte längre vart de ska vända sig. Den extra servicen försvinner också. Jag har gjort allt kunderna bett om.

VVS-butiken i Strängnäs läggs ner.

Zhaid vet inte var framtiden för honom, men hoppas att han hittar något att göra innan pensionen om nio år. Ingen annan är intresserad av att driva verksamhet i lokalen efter nedläggningen, om det inte finns kunder kan inte företagen satsa. 

– Det ligger också i Strängnäs kommuns intresse att ha VVS-butik. De borde ha hjälpt till att handla mer, för att stötta. Det är i både medborgarnas och kommunens intresse att det finns den här sortens verksamhet i närområdet, menar Zhaid.

Läs även:

Lämna ett svar