Barbara Kjellströms ljudbok är nominerad till Storytel Awards 2023

av Malin Rosén
“Inte vilken julmarknad som helst: Från brända mandlar till julefrid” är nominerad till Storytel awards 2023.

Nyligen blev Barbara Kjellströms ljudbok “Inte vilken julmarknad som helst: Från brända mandlar till julefrid” nominerad till Storytel awards 2023 i kategorin feelgood. Boken utspelar sig i Stallarholmen och är den andra delen i serien om Charlotta Silverstake och hennes vänner på Trädgårdsgatan. Från den 23 januari fram till den femte februari pågår omröstningen om årets ljudböcker 2022.

Vinnarna presenteras på Storytel Awards-galan den 22 mars.

Ljudboken är inläst av Sofia Berntson och under det gångna året blev det en av de ljudböcker som har fått flest lyssningar och bäst betyg i sin kategori under 2022. Totalt är det 188 nominerade ljudböcker fördelade i kategorierna feelgood, roman, spänning, fakta, ungdom och barn. Barbara blev väldigt glad och överraskad av nomineringen, då det är hård konkurrens bland de nominerade feelgoodböckerna.

– Det är så många bra feelgoodböcker som släppts under 2022 och det är riktigt hård konkurrens. Därför blev jag både överraskad och glad när jag fick veta att den andra delen om Charlotta Silverstake var nominerad till Storytel Awards. Nu håller jag tummarna att boken kommer att gå vidare till nästa del i tävlingen, säger Barbara.

Vem som helst kan rösta och de som röstar behöver inte ha ett abonnemang på Storytel. När omröstningen är avklarad lämnas de tre finalisterna i varje kategori över till jurygrupperna som utser de slutgiltiga vinnarna. 

– Det skulle vara helt fantastiskt om en av dem var boken “Inte vilken julmarknad som helst. Med risk för att det ska ses som röstfiske – vilket det är såklart – hoppas jag att så många som möjligt i Strängnäs kommun vill rösta på vår egen feelgoodroman, säger Barbara. 

Syftet med priset är att uppmärksamma ljudboken som ett eget format i underhållningsbranschen. Bakom ljudböckerna ligger stora produktioner med förläggare, redaktörer och ljudtekniker. Inläsarens tolkning av författarens text är dessutom helt avgörande för lyssnarens upplevelse av ljudboken. Den vinnande ljudboken får således två prisstatyetter, en till författaren och en till inläsaren, samt en prissumma på 10 000 kronor. 

Storytel Awards-galan äger rum den 22 mars och där presenteras vinnarna. 

Läs även:

Lämna ett svar