Marianne, Anna och Eva – Årets stallarholmsbo och stallarholmsaktör 2022

av Malin Rosén
Stallarholmens församling utsågs till Årets stallarholmsaktör för Anna Särnås och Eva Skölds arbete med Pilgrimsbarn. Foto: Jenny Harrysson

Den 2 februari utsåg Stallarholmens nätverk Årets stallarholmsbo och Årets stallarholmsaktör 2022. Utmärkelserna gick till Marianne Wilander som utsågs till Årets stallaholmsbo och Stallarholmens församling som utsågs till Årets stallarholmsaktör för Anna Särnås och Eva Skölds arbete med Pilgrimsbarn. 


Stallarholmens Nätverk vill genom utmärkelserna peppa ortens eldsjälar och uppmärksamma ideella arbeten samt företag och andra organisationer som bidrar med sitt engagemang för orten. Vid varje ceremoni delas ett diplom ut och nytt för i år var ett stipendium till varje vinnare med 1000 kronor till Årets stallarholmsbo och 2000 kronor till Årets stallarholmsaktör.

Marianne Wilander är Årets stallaholmsbo 2022. Foto: Jenny Harrysson

Marianne Wilander fick priset för att hon bland annat har arbetat ihärdigt som distriktssköterska i Stallarholmen för att stallarholmsborna ska ha en egen mottagning och att hon gör vardagen enklare för dem som är i behov av regelbundna provtagningar och enklare vård.Marianne var väldigt tacksam för sin utmärkelse och samtidigt förvånad över att hon fick ta emot priset igen. Hon fick hon samma utmärkelse 2012, då av en annan aktör. Den här gången fick stallarholmsborna rösta fram de nominerade och Stallarholmens Nätverk utsåg vinnarna. 

– Jag är oerhört tacksam över att få ett sånt här pris, det värmer ända in i hjärtat –  att de jobb som jag lägger ner betyder något och att jag kan hjälpa andra människor. Det är jättestort att jag med min kunskap kan hjälpa andra människor. Jag kan inte ta in att så många människor tycker att gör ett så bra jobb. Samtidigt är jag väldigt glad och tacksam att jag har så många människor som backar upp mig. Jag har varit i blåsväder med hot om nedläggning, men jag har en stor fanclub som gillar mig och det är jag glad för, annars skulle jag inte kunna jobba kvar, säger Marianne.

Anna Särnå och Eva fick priset för sitt arbete med Pilgrimsbarn, där de i tio år har bedrivit arbete för barn i låg- och mellanstadieåldrarna med god pedagogik och glädje för många barn i Stallarholmen. På deras pilgrimsvandringar och kollon får barnen bekanta sig med naturen och samtidigt ta till sig bibliska berättelser. Varje år har de cirka 100 barn från Stallarholmen, på hösten och våren har de kurser och på somrarna har de kollo.

Både Anna och Eva blev också väldigt förvånade över utmärkelsen och glada över att deras arbete uppmärksammas bland så många andra viktiga och duktiga aktörer.

– Det är jättehärligt och jättekul att arbetet uppmärksammas, vi hade inte alls förväntat oss det. Det värmer och det ger oss verkligen energi till att fortsätta. säger Anna.

Läs även:

Lämna ett svar