Årets företagare i Strängnäs ska koras

av Katrin Nilsson
Moderator under Näringslivsdagen 2022 var TV4:s politiske kommentator Marcus Oscarsson.

Varje år utses Årets företagare och Årets unga företagare. Prisutdelningen äger rum på Näringslivsdagen i september. Nu finns möjlighet att nominera dig själv eller någon annan företagare från Strängnäs kommun.

Strängnäs näringslivsdag arrangeras av Företagarna Strängnäs – Mariefred i samarbete med Strängnäs Kommun. Syftet är att ge en eloge till företag som utvecklar och driver sin verksamhet så den blir lönsam. 

Priserna kommer att delas ut på Näringslivsdagen som äger rum på Thomas arena i Strängnäs 22 september. Där blir det galamiddag och prisutdelning. Förra året gick priserna till Marcus Gunning, på Gunnings bygg och entreprenad AB, som blev Årets unga företagare samt till Ola Larsson och Björn Larsson, Viggeby data som fick titeln Årets företagare. 

Årets Företagare delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Några krav måste uppfyllas för att en företagare ska vara aktuell för någon av titlarna. Det är att företagaren ska vara huvudägare, om frånräknar finansiärer. Dessutom är det viktigt att arbetet i företaget är ägarens huvudsakliga sysselsättning. 

För att avgöra vem som ska få priset väger man in ifall verksamheten är en tillgång för samhället i stort. Det kan handla om miljöarbete, stöd för lokalt föreningsarbete eller mångfald på arbetsplatsen. 

Dessutom är lönsamheten en viktig faktor. Här tittar man på omsättning, antal anställda, årets vinst och nettomarginal. 

Kreativitet och innovation premieras också när man utser vinnare. Om ett företag genom forskning tagit fram en ny vara eller tjänst är det intressant. Dessutom ger det extra poäng ifall sättet som man når sin kundgrupp på är innovativt. 

Andra aspekter kan vara att man välkomnar människor som tidigare har haft det svårt att få jobb och håller på god affärssed gentemot kunder och leverantörer. 

Förra årets Näringslivsdag firades på Thomas arena i Strängnäs, där det var lunchmingel, valdebatt, prisutdelning och galamiddag med trerättersmeny.
Förra årets Näringslivsdag firades på Thomas arena i Strängnäs, där det var lunchmingel, valdebatt, prisutdelning och galamiddag med trerättersmeny.
Förra årets Näringslivsdag firades på Thomas arena i Strängnäs, där det var lunchmingel, valdebatt, prisutdelning och galamiddag med trerättersmeny.

 

Läs även:

Lämna ett svar