Ge dig ut på äventyr och möt en skogsmulle

av Katrin Nilsson
Barnen får uppleva naturen tillsammans med andra och lära sig mer om kretslopp, livscykler och näringskedjor. Foto: Friluftsfrämjandet

Nu börjar skogsmulleterminen i Strängnäs. Det passar bra eftersom våren är en extra spännande tid ute i skogen. Under terminen kommer barnen att undersöka naturen, lära sig om allemansrätten och mycket annat. 

Chansen är också stor att en livs levande Skogsmulle kommer på besök. Det brukar vara uppskattat eftersom Skogsmulle är en rolig och färgstark karaktär, som berättar för barnen om djur och natur. 

Skogsmulle kallas hela den här verksamheten som är för förskolebarn. Här får man i ett tidigt skede i livet chansen att uppleva naturen under olika årstider. Barnen får också med sig nyttiga friluftsfärdigheter, som kunskaper om allemansrätten och hur man kan njuta av naturen och klara sig bra utomhus oavsett väder.

Här får barnen uppleva naturen tillsammans med andra och lära sig mer om bland annat kretslopp, livscykler och näringskedjor. Pedagogerna på Skogsmulle är utbildade hos Friluftsfrämjandet och varje kurstillfälle är ett spännande äventyr, där barnen lär sig sådant som att bygga vindskydd och laga mat på stormkök.

För att anmäla sig till Skogsmulle behöver barnet bli medlem i Friluftsfrämjandet. Foto: Friluftsfrämjandet

Kurserna anordnas av Friluftsfrämjandet som är en demokratisk, partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation. Friluftsfrämjandet har funnits sedan 1892. De värnar om respekten för naturen och folkhälsan och har verksamhet för alla olika åldrar.

Enligt Friluftsfrämjandet som anordnar Skogsmulle finns det flera fördelar med undervisning som sker utomhus. Några av dem är att det står inskrivet i Läroplanen att man ska undervisa utomhus och att det ger bättre arbetsminne, koncentration, samarbetsförmåga samt en mer hälsosam livsstil. 

Läs även:

Lämna ett svar