Gratis sportlovsaktiviteter för barn och unga

av Jennifer Lundkvist
Strängnäs kommun har massor med aktiviteter under sportlovet som är helt gratis, alltifrån pyssel och padel till hinderbana och programmering.

För dig som inte har möjligheten att åka utomlands eller resa till fjällen under sportlovet vill vi tipsa om flera roliga saker ni kan göra på hemmaplan – som dessutom är helt gratis.

I dessa tider är det extra viktigt att planera och hålla koll på pengarna. Som förälder kan det vara svårt att få ihop ekonomin med alla barnens önskemål om resor och aktiviteter. Därför vill vi på MT/Måsen slå ett slag för roliga aktiviteter under sportlovsveckan, som inte kostar någonting.

Fredag förmiddag är Padel Arena i Larslunda öppen för nybörjare.

Fritidsbanken i Strängnäs har flera evenemang planerade under sportlovet. Under vecka 8 kommer de bland annat att bygga en hinderbana för stora och små inne på Thomas Arena. Varje vardag 12–14 kan man inte bara testa hinderbanan utan också andra roliga idrottsaktiviteter. Alla är välkomna och det är fri entré.

Alla bibliotek i Strängnäs kommun har i år ett speciellt tema på sina sportlovsaktiviteter.

– Vi har valt att ha temat ”spel” i år, säger Amanda Greek, som är barn- och ungdomsbibliotekarie i Strängnäs. Delvis för att det knyter an väldigt bra till berättande och delvis för att det är något som många barn och ungdomar ägnar sig åt.

För dig som är intresserad av Pokémon eller Minecraft arrangeras pyssel i Stallarholmens bibliotek 14:00–15:30, måndag den 20 februari. På fredagen flyttar man pysslet till Kulturhuset Multeum i Strängnäs, där barn 3–6 år kan ta med sig sina föräldrar för att pyssla och mysa tillsammans. Det är också helt gratis.

– Vi har haft aktiviteter med speltema tidigare, som pyssel med Minecraft eller Pokemon Go-tema. Man kan också prova på rollspel och brädspel. I år ville vi ha ett helt lov med just spel som fokus.

Alla bibliotek i Strängnäs kommun har i år tema ”spel” på sina sportlovsaktiviteter.

Om man vill testa på att programmera i Scrath Junior kommer det på tisdag den 21 februari mellan kl. 10–12 att hållas en workshop för barn mellan 7–10 år. Workshopen är gratis men det krävs föranmälan då det är begränsat antal platser. Ni anmäler er genom att mejla till barnbiblioteken@strangas.se.

Klockan 13–15 på tisdagen kommer Multeum dessutom att bjuda in barn från 10 år att testa VR-glasögon. Här kommer barnen att få spela VR-spel, uppleva jorden från rymden och stå öga mot öga med en Tyrannosaurus rex. Det är fri entré, men även här krävs en föranmälan via e-post (samma som ovan).

– Något som vi tycker ska bli jätteroligt är att vi på onsdagen (den 22 februari) har brädspel tillsammans med Holy Dice, berättar Amanda. Gillar man att spela eller bara är nyfiken på att testa är man välkommen till Multeum på onsdag kl. 12.

För barn mellan 12 och 18 år arrangerar UNG i Strängnäs kommun bågskytte på Thomas Arena på måndag eftermiddag.
Galleria Präntaren i Strängnäs anordnar ett flertal tävlingar och aktiviteter under sportlovet – en hinderbana till exempel.

För de lite äldre barnen (12–18 år) arrangerar UNG i Strängnäs kommun bland annat bågskytte på Thomas Arena på måndag eftermiddag och EPA-bingo på tisdag på Vasavallens parkering. För dig som vill prova padel kommer det på fredag förmiddag kl. 10–12 att vara öppet för nybörjare vid Padel Arena i Larslunda. Det är gratis att delta, men föranmälan krävs.

Avslutningsvis vill vi tipsa om att Galleria Präntaren i Strängnäs anordnar ett flertal tävlingar och aktiviteter, såsom bordshockey, tipspromenad och hinderbana.

Vi på MT/Måsen önskar alla en riktigt mysig och rolig sportlovsvecka.

Läs även:

Lämna ett svar