Sarah Dawn Finer, Jireel och Larz-Kristerz är klara till 500-årsresan i juni

av Mariefreds tidning/Måsen
Jireel är rappare, sångare och låtskrivare. Den 3 juni kommer han till Strängnäs.

Sarah Dawn Finer, Jireel och Larz-Kristerz kommer till Strängnäs den 3 till 6 juni och deras framträdanden är en del av 500-årsresan i Strängnäs kommun. Artisterna medverkar på den stora scenen vid Västerviken under olika dagar.

Sarah Dawn Finer är konferencier under nationaldagsfirandet den 6 juni. Larz-Kristerz spelar på måndagen den 5 juni, som är en av kulturdagarna med familjärt fokus som i år också innehåller motionsloppet Hemmavasan Strängnäs Rulla och rusa. Många av kommunens ungdomar har varit med och önskat artister till den 3 juni och en återkommande önskeartist var Jireel. Nu är det klart att han kommer att stå på stora scenen i Västerviken på lördagen då det är fokus främst på ungdomarna.

– Jag är riktigt stolt över de här bokningarna. Vårt program under hela 500-årsresan ska rikta sig till så många målgrupper som möjligt och för både invånare och besökare. Alla artisterna är proffs i sin genre, så vi ser verkligen fram emot minnesvärda upplevelser, säger Johanna Nyberg, projektledare för 500-årsresan genom dåtid, nutid och framtid.

3 juni – Jireel

Rapparen, sångaren och låtskrivaren Jireel från Rågsved har prisats av Grammis och P3 Guld. Han är uppe i drygt 400 miljoner streams på Spotify med hitlåtar som Cataleya, Snap, Moty och Sex känslor, där Jireel gästades av bland andra Miriam Bryant och Victor Leksell.

2021 släppte han det personliga albumet 1953 som berör hans pappas bortgång i covid. Senaste albumet Moty från 2022 är ljusare och handlar om livet med allt vad det innebär – kärlek, svartsjuka, utmaningar i nutiden och inför framtiden.

Larz-Kristerz slog igenom brett när de vann nationella tävlingen Dansbandskampen i Strängnäs 2008.

5 juni – Larz-Kristerz

Att dansbandet Larz-Kristerz nästan upplevs som lokala, trots att de är från Älvdalen, är inte så konstigt. De slog igenom brett när de vann nationella tävlingen Dansbandskampen i Strängnäs 2008 och har numera en fast medlem i lokala musikprofilen Kent Lindén.

2021 fyllde bandet 20 år och under åren har de släppt hits som Det måste gå att dansa till, Hjärtat bankar, Här på landet och deras egen version av Prince megahit Purple Rain.

Sarah Dawn Finer är en av våra mest uppskattade och folkkära artister.

6 juni – Sarah Dawn Finer

Sarah Dawn Finer har positionerat sig som en av våra mest uppskattade och folkkära artister. Hon är en av Sveriges bästa sångare, artist och låtskrivare, men är även en hyllad skådespelare och programledare. Oavsett om hon sjunger sina egna, eller tar sig an andras låtar, upplever man som lyssnare en närhet som inte borde lämna någon oberörd.

Sarah Dawn Finer är inbjuden till nationaldagsfirandet i Strängnäs för att leda programmet i Västerviken den 6 juni. Detta är inte första gången Sarah sjunger för kungligheter, men det är första gången hon kommer till Strängnäs.

Läs mer om allt som händer under 3 till 6 juni och hela 500-årsresan genom dåtid, nutid och framtid på http://www.strangnas.se/500

Läs även:

Lämna ett svar