Två rondeller kan komma att byggas i Mariefred

av Malin Rosén
Rondellerna ska bidra till att hastigheterna dämpas.

Igår, den 16 februari, föreslog kommunstyrelsen i Strängnäs att två rondeller ska byggas längs Stallarholmsvägen i Mariefred. Förslaget lades vid kommunstyrelsens sammanträde och beslut om förslaget väntas tas vid kommunfullmäktige den 27 mars. 

Den ena rondellen ska isåfall byggas i korsningen av Stallarholmsvägen och Storgatan. Den andra rondellen föreslås byggas cirka 100 meter bort i korsningen mellan Stallarholmsvägen och Kärnbogatan. Rondellerna ska bidra till att hastigheterna dämpas och att det blir enklare och säkrare för cyklister och gångtrafikanter att ta sig över vägen. 

Om kommunfullmäktige går vidare med förslaget kommer Strängnäs kommun att ingå ett avtal med Trafikverket region öst. I avtalet skulle även infarter till det nya området Gripsholms backar ingå. Godkänner kommunfullmäktige förslaget kommer rondellbyggandet att ske under 2024.

Läs även:

Lämna ett svar