Byggarbetet startar i Larslunda med ny budget

av Klara Löfving
Den nya simhallen innefattar tre bassänger och en småbarnspool.

Nu startar markarbetet för den nya simhallen i Larslunda i Strängnäs. Simhallen väntas stå klar vid årsskiftet 2024/2025. Tillsammans med den tillkommande sporthallen är bygget en viktig del i det som ska bli Strängnäs kommuns sport- och fritidscenter.

Bo Nordebrink är projektledare på teknik- och servicekontoret och är glad över beskedet. 

– Äntligen! Det är väldigt roligt att bygget nu drar igång, säger Bo via kommunens hemsida. 

Den nya simhallen innefattar tre bassänger och en småbarnspool. Den stora bassängen kommer att ha antingen åtta tävlingsbanor eller tio träningsbanor.

Bygger kommer att kosta mer än vad som var beräknat från början. Den totala kostnaden kommer att bli 395 miljoner kronor istället för 265 miljoner – detta är för både simhall och sporthall. 

– Det förändrade omvärldsläget, inflationen och en försenad byggstart på grund av överklaganden till mark- och miljödomstolen har gjort att kostnaden har ökat. Frågan togs upp i teknik- och fritidsnämnden den 21 februari och de beslutade om att utöka investeringsramen, fortsätter Bo.

Om man är nyfiken på den nya simhallen kommer en utställning att visas i kommunhuset från 23 februari till 10 mars.

Bygget av den nya idrottshallen kommer också att starta i höst. Jacob Högfeldt (M), kommunstyrelsens ordförande, menar att det är en långsiktig investering för kommunen. 

– Vi är en kommun som växer. Våra invånare ska ha möjlighet att leva hälsosamt. Larslunda blir en plats för idrott och rörelse för alla åldrar. Detta är en långsiktig investering i ökad folkhälsa, säger Jacob.

Om man är nyfiken på den nya simhallen kommer en utställning att visas i kommunhuset från 23 februari till 10 mars.

Läs även:

Lämna ett svar