Enhörnabo höll kvinna som porrslav – frias av hovrätten

av Malin Rosén
Enligt domen hade mannen våldtagit kvinnan när kameran var avstängd och han hade även sålt hennes sexuella tjänster till en annan man.

Nu frias den 49-årige mannen som dömdes till fängelse efter att ha haft en kvinna som porrslav i Enhörna. Han åtalades i mars 2022 för tre fall av våldtäkt och koppleri och dömdes av Södertälje tingsrätt till ett och ett halvt års fängelse samt att betala skadestånd på 115 000 kronor. Nu frias mannen av hovrätten och får ersättning för sitt lidande. 
Enligt LT är kvinnan i 30-årsåldern och tvingades att spela in porrfilmer i en stuga i Enhörna för att betala av sin bästa väns skuld. Mannen skrev ett avtal med kvinnan som innebar att hon under ett års tid skulle ingå i alla de sexuella akter han ville ha till att spela in sina porrfilmer. Kvinnan tog på sig sin bästa väns skuld och betalades av mannen med alkohol, hasch och pengar till mat. 

Enligt domen hade mannen våldtagit kvinnan när kameran var avstängd och han hade även sålt hennes sexuella tjänster till en annan man. Hon ska ha varit drogpåverkad vid samtliga tillfällen. Mannen överklagade tingsrättens beslut och menade att kvinnan hade samtyckt till samtliga sexuella tjänster, både under inspelningarna och utöver porrfilmerna – för att de hade ingått i ett avtal.

Hon ska ha uppgett till polisens förhörsledare att hon inte ville ha sex med mannen men att han våldtog henne vid ett flertal tillfällen. Trots att hon grät under inspelningarna och inte ville fortsatte mannen att våldföra sig på kvinnan. Till slut polisanmälde hon mannen. 

Hovrätten ansåg att mannen hade rätt och friade därmed honom. Justitiekanslern beslutade även att mannen får 82 000 kronor i ersättning för sitt lidande i samband med frihetsberövandet. Hovrätten menar på att mannen har suttit oskyldigt frihetsberövad i fyra månader och får därför ersättning. 

Läs även:

Lämna ett svar