Nätverksträff på Gripsholms värdshus

av Katrin Nilsson
S. Property Group och Kruus hus medverkade under kvällen. Foto: Lina Boy

På onsdagen hade Företagarföreningen imariefred.nu nätverksträff på Gripsholms värdshus. Här fanns chans att få veta mer om några av de många byggprojekt som planeras eller pågår i kommunen just nu. 

– Det är otroligt intressant. Det kommer byggas väldigt mycket de närmaste åren, säger Lina Boy, verksamhetsledare för Imariefred.nu:s företagarförening. 

S. Property Group och Kruus hus medverkade under kvällen. Dessutom skulle en representant från Lilleby Bostad vara närvarande och berätta mer om deras projekt, men tyvärr uteblev han på grund av sjukdom. 

Martin Kruus berättade om Trädgårdsstaden som är tänkt att växa fram på en del av den nuvarande golfbanan i Mariefred. Om allt går enligt planerna blir det 300 bostäder. Området är tänkt att bli en fortsättning på Mariefreds gamla stadskärna och man skissar nu på de 11 olika kvarteren som alla kommer att ha personlig karaktär. Området planeras innehålla både radhus, parhus, stadsvillor och flerfamiljshus.

Nätverksträffen hölls på Gripsholms värdshus i Mariefred.

S. Property Group var representerade av Emil Brismar, som berättade om Brobyholm, företagets stora projekt i Åkers styckebruk. Bostadsområdet Brobyholm är med sina 500 bostäder tänkt att bli en hållbar stadsdel, där både arbete och service finns nära. Här ska man kunna bo i en liten ort nära naturen och på samma gång ha tillgång till modern teknik i sitt hem som gör livet enklare och mer hållbart. 

Efter presentationerna och maten fanns det också möjlighet för alla att vara kvar och lyssna på musik och samtala vidare. 

Läs även:

Lämna ett svar