Polisen i Sörmland får en ny tillförordnad chef för utredningssektionen 

av Malin Rosén
Camilla Helgesson tillträder som tillförordnad chef för utredningssektionen i april.

Den 14 april tillträder Camilla Helgesson som tillförordnad chef för utredningssektionen i polisområde Södermanland. Camilla har tidigare arbetat som operativ samordnare för utredningssektionen, men är för närvarande tillförordnad biträdande lokalpolisområdeschef i Eskilstuna. Från och med 14 april kommer hon att sitta som tillförordnad chef för utredningssektionen tills en ny ordinarie chef har rekryterats. 

Mattias Forssten är polisområdeschef i Södermanland och tror att Camilla har det som krävs för att ta över det rollen.

– Det känns mycket bra att Camilla tackat ja till tjänsten. Hennes erfarenhet från både utredningssektionen och Eskilstuna lokalpolisområde gör att hon har en god insyn och förståelse för den lokala problembilden, vilket blir en tillgång i det nya uppdraget, säger Mattias.

Camilla ser fram emot  det nya uppdraget och tror att utredningsavdelningen kommer fortsätta att göra framsteg i brottsbekämpningen.

– Jag ser fram mot ett utmanande och stimulerande uppdrag med att fortsätta utveckla arbetet och metoder och nå fina resultat. Vi ska jobba tillsammans i utredningssektionen och lokalpolisområdena med fokus att stävja den grova våldsbrottsligheten, säger Camilla.

Christoffer Bohman är för närvarande chef för utredningsavdelningen, men avslutar nu sin tjänst som chef och sin tjänst vid polismyndigheten. 

Läs även:

Lämna ett svar