Två goda ting fräschar upp lokalerna

av Katrin Nilsson
Sofie Hansson och Nike Eliasson på Två goda ting i Mariefred.

Alla kaffe- och chokladsugna som går förbi möts just nu bara av plasttäckta fönsterrutor och en lapp med en pil till luckan, där man vid fint väder kan köpa kaffe och kakor. 

– Vi har tänkt renovera länge, så nu fräschar vi upp. Tyvärr kan vi inte berätta exakt hur det kommer se ut för att det är lite hemligt, säger Sofie Hansson, som äger Två goda ting. 

Rätt nyligen fick Två goda ting ytterligare ett litet rum som tidigare hörde till bokhandeln. På det sättet har de nu mer utrymme för de som vill sitta ner och fika.

Alla förväntansfulla kunder kan dock vara lugna. Sofie planerar inte att ändra sitt grundkoncept. 

– Det är ingen förändring vad gäller idén, men man kommer få ett lite annat intryck när man kommer in. Det var jättemånga frågor, så vi bestämde till slut att vi skulle hålla detaljerna kring inredningen hemlig.

Sofie har drivit Två goda ting i 16 år och tanken har hela tiden varit att det både ska vara ett trevligt fik och en butik, där man kan handla, kaffe, te, choklad och presenter. Nu vill man bara helt enkelt göra finare i lokalen.

– Jag är ju aldrig renoverat på de 16 år som jag har varit här och jag tänker att det ska bli ljusare, luftigare och enhetligare.

Rätt nyligen fick Två goda ting ytterligare ett litet rum som tidigare hörde till bokhandeln. På det sättet har de nu mer utrymme för de som vill sitta ner och fika.

– Vi är väldigt nöjda med det här nya rummet som vi fick. Det har funkat jättebra och är mycket bättre för oss ekonomiskt, eftersom vi kan få in många fler gäster än vi kunde innan. Dessutom kan vi ha försäljning även om det är dåligt väder.

Tanken är att man i lugn och ro ska kunna sitta på Två goda ting och prata, fika och plugga.

– När vi gör iordning nu, blir det lite som en förlängning av det rummet. Det ska vara lite mer i den stilen.

När man nu gör i ordning är det förutom att man vill göra lokalen trevligare också en nödvändig renovering eftersom mycket var slitet och behövde bytas ut som elen, golvet och köket. Lokalen är liten och nu ser man också till att det ska bli smidigare att jobba där.  

– Vi gör väldigt mycket för att göra arbetsmiljön bättre och hitta smarta lösningar. 

Nu under renoveringen, som kommer att pågå till någon gång i april, kan man köpa kaffe, kakor och lite varor som kaffebönor och te. Då får man handla utanför i en lucka, där man kommer att mötas av Nike Eliasson de dagar det är vackert väder och kan tänkas komma några kunder. 

Det är bra att jobba på Två goda ting eftersom det är omväxlande, berättar Nike.

– Man får göra väldigt många olika saker för det är ett litet ställe med en hel del olika moment.

När man nu gör i ordning är det, förutom att man vill göra lokalen trevligare, också en nödvändig renovering eftersom mycket var slitet och behövde bytas ut.
När det är fint väder kan man köpa kaffe i luckan.

De är cirka fem till tio personer som jobbar där, beroende på säsong. 

– En sak som är rolig med att jobba här är att vi är att vi är ett väldigt trevligt gäng, säger Nike. 

En annan jättestor fördel är att alla kunder är så vänliga och tålmodiga, berättar Sofie. 

– Även om det är trångt och varmt ibland på sommaren och det kan vara jättelång kö är alla ändå väldigt trevliga. 

Nu kommer man alltså att ha försäljning i luckan vid fint väder fram till att man öppnar i april. Så snart man vet exakt datum för nyöppningen kommer Sofie sätta upp anslag och informera på sociala medier. 

Läs även:

Lämna ett svar