Trakten live bjuder på kreativt skrivevenemang på Skottvång

av Katrin Nilsson
Den 19 april klockan 19 kommer skrivargruppen Skrivrummet till Skottvångs grufva.

Nu finns chans för alla författarsugna att prova sina vingar på Skottvångs grufva. Under evenemanget Trakten live kommer sex skribenter från mariefredstrakten inspirera publiken och bjuda in till gemensamma litterära äventyr.

Trakten live är framför allt ett forum för ordkonstnärer. Det blir evenemang fyra onsdagar under våren. Först ut är sex stycken skribenter som både kommer att inspirera med sitt eget skrivande och få igång alla kreativa i publiken att delta i enkla skrivövningar. Evenemanget anordnas av Skottvångs grufva i samarbete med tidskriften Trakten. 

Trakten är en nättidning som fokuserar på den regionala kulturen i Sörmland. Den drivs av en icke vinstdrivande kulturförening och tanken är att man ska gynna kulturen och underlätta samarbeten.

Skrivargruppen Skrivrummet är en grupp som träffas regelbundet för att bolla idéer och diskutera varandras texter. Gruppen består av Eva Stilling, Barbara Kjellström, HC Nygårdh, Maria Printz, Ulrika Larsson och Gunnar Nygren.

Den 19 april klockan 19 kommer de till Skottvångs grufva för att bjuda på en kväll med skrivande, där man både kan lyssna, begrunda och skapa egna texter. Det blir högläsning från författargruppens alster och möjlighet att på ett prestigelöst sätt delta i skrivövningar. 

Fyra onsdagar under våren bjuder Trakten live på olika evenemang i orden och musikens tecken. Först ut blir Skrivrummet sedan kommer ett föredrag av Mattis Karlsson om Denisovamänniskan.

Den 24 maj blir det en djupdykning bland mineralerna och deras betydelse genom historien fram till idag med historikern Niklas Ulfvebrand och musikern Torbjörn Grass. Följande onsdag kommer man att kunna ta del av en reading med musik, där Karin Flygare läser och Simons Stålspets spelar. 

Läs även:

Lämna ett svar