Åkers skrädderi och kemtvätt öppnar i Lilla gallerian 

av Katrin Nilsson
Förutom skrädderi blir det kemtvätt, nyckelservice och skomakeritjänster i Lilla gallerian i Åker.

Inom kort öppnar Petrus Rhawi som äger Lilla gallerian skrädderi och kemtvätt, där man också kommer att kunna laga skor och tillverka nycklar.
 Vi målar och gör iordning för fullt. Jag hoppas att vi kommer att kunna öppna inom loppet av två veckor, säger Petrus. 

Petrus äger Lilla gallerian, men har inte drivit någon verksamhet själv där förrän nu.

Innan de kan slå upp dörrarna finns en del administration och tillstånd som man måste ordna. Det är på grund av det som det exakta öppningsdatumet inte är satt, men troligen ska det inte ta mer än två veckor. 

Petrus äger Lilla gallerian, men har inte drivit någon verksamhet själv där förrän nu. När de öppnar kommer han att vara i butiken ibland och så kommer han att ha personal som jobbar där. Han är glad att han har hittat en person som bland annat är kvalificerad skräddare. 

– Man kommer att kunna göra ändringar och lagningar. Eventuellt kommer man också kunna beställa kläder. Han är duktig på det.  

Förutom skrädderi blir det alltså kemtvätt, nyckelservice och skomakeritjänster. Petrus har redan märkt att det är något som man har saknat i Åker. 

– När människor kommer förbi lokalen där vi jobbar bli de nyfikna och frågar vad vi ska göra och då jag berättar vilken service vi kommer att ha i butiken blir de jätteglada. Det har varit väldigt bra respons. 

Nu ska alltså lokalen göras i ordning så att det blir fint och alla papper och tillstånd ska blir klara. Sedan är Petrus Rhawi klar att öppna butiken.

Läs även:

Lämna ett svar