En kväll med Sanna Nielsen på Taxinge slott

av Katrin Nilsson
Sanna Nielsen. Pressbild Warner Music

Sanna Nielsen skriver på Instagram att hon längtar efter sommaren. En del av den kommer hon att använda till en turné i Norden, där Taxinge slott blir en av anhalterna.

När Sanna ger sig ut i sommar blir det första gången på sju år som hon gör en sommarturné. I Sverige blir det fem konserter i Göteborg, Öland, Kristianstad, Brantevik och Taxinge. Dessutom gör hon två konserter i Norge och två i Danmark. På Taxinge slott kommer Sanna Nielsens att spela femte augusti. 

Sanna har under sin trettioåriga karriär hunnit med en hel del. Hon har varit programledare för Allsång på skansen, medverkat sju gånger i Melodifestivalen, spelat musikal och gjort otaliga tv-framträdanden. 

Nu har Sanna just avslutat musikalen Funny Girl på Malmö opera, där hon spelat huvudrollen Fanny Brice. Funny girl bygger på Fanny Brices liv, stjärnan som sjöng och dansade på Brodway under början av 1900-talet. Många minns filmklassikern från 1968, där huvudrollen spelades av Barbara Streisland. Funny girl på Malmö opera sattes upp med Sanna Nielsen redan 2020, men då fick uppsättningen så småningom läggas ned på grund av pandemin. 

Under de sju åren med Allsång på Skansen har Sanna blivit folkkär, men hon har inför i år beslutat sig för att lämna produktionen. Nu går Sanna en sommar utan Allsång till mötes, men istället blir det sommarturné. Konserten på Taxinge slott är 5 augusti och här liksom på övriga turnén framträder Sanna Nielsen med sitt eget liveband. 

Läs även:

Lämna ett svar