Uppskattade kockar på Tai to Sushi i Åker

av Katrin Nilsson
Buya Delgersaikhan pendlar varje dag från Rågsved för att kunna jobba på Tai och sushi i Åkers styckebruk.

Det är en jämn ström av kunder till thai- och sushirestaurangen som har öppnat i Lilla gallerian. Qarro Wahlberg som driver Tai to sushi är nöjd med hur allt har utvecklats.
– Jag har sådan passion för mat. Mat är bäst på hela jorden och nu tycker jag båda kockarna på Tai to sushi är 10 av 10.

När Qarro hade hittat sina båda kockar kände hon sig mycket förtröstansfull. 

– Jag tänkte bara att gudar, det kommer bli hur bra som helst. 

Qarro övertog hela konceptet eftersom kvinnan som från början skulle ha drivit restaurangen drog sig ur. Petrus Rhawi som äger Lilla gallerian frågade Qarro, som är hans svärdotter, ifall hon kunde tänka sig att driva restaurangen. 

– Han visste inte riktigt hur han skulle göra. Då sa jag att det är klart att jag hjälper dig. 

Qarro som har erfarenhet av restaurangbranschen blev genast fångad av projektet och ambitionsnivån steg. 

– Då tänkte jag att om jag gör det här nu så gör jag det ”all in” och hittar de bästa kockarna. Jag tyckte också att det behövdes något i Åker. 

Qarro hoppas att matgästerna ska börja äta mer på plats i restaurangen.
Uteserveringen är redo för när vädret blir lite varmare.

Restaurangen var tidigare tänkt att också vara ett fik men Qarro ville renodla idén. 

– Det skulle vara lite allt möj-ligt i den där restaurangen, men jag tyckte att det var bättre att hålla sig till sushi och thai. 

Det finns redan en uteservering och det kommer också att bli en dörr dit direkt från Tai to sushi som kommer att installeras inom kort. 

– Här ska man kunna sitta och äta i solen. Det ska vara ett litet mysigt ställe där man kan känna att man är utomlands, tänker jag.

Buya Delgersaikhan är sushikock på Tai to sushi.

Efter att bara ha haft öppet i några veckor är hon också mycket nöjd.

– Jag gick igång på det här och tyckte att det blev så himla bra.

Hon har också fått positiv respons från matgästerna. 

– Det är kul att det är så uppskattat av folk. 

Qarro har också ett annat arbete. Hon jobbar 80 procent som mattansvarig på Mio i Kungens kurva. Dessutom har hon barn hemma så jag försöker få allting att gå ihop.

Än så länge får hela familjen hjälpa till med uppgifter på restaurangen. Qarros svärfar Petrus står ibland i kassan likaså är Qarros sambo där ibland och hjälper till. 

– Jag söker personal som kan stå i kassan, men det har varit svårt att få tag på någon. Jag tror att det i sommar kommer många som vill jobba och jag ska ta intervjuer framöver och se vad vi kan få ihop för kul gäng.

“Det ska vara ett litet mysigt ställe där man kan få känslan att man är utomlands”, säger Qarro.

Eftersom Qarro fick ta över en restaurang som hade ett färdigt koncept valde hon inte sushi och thai, men hon tycker att det blev väldigt bra. 

– Det kanske inte är det jag själv skulle valt om jag fått möjligheten. 

Qarro älskar thaimat. Tidigare har hon inte gillat sushi men det har förändrats.  

– Sedan jag anställde den här superbästa sushikocken har hon faktiskt fått mig att äta sushi. Den är så himla god. 

Läs även:

Lämna ett svar