Företagarföreningen i Mariefred planerar för 2023

av Katrin Nilsson

Under årsmötet med företagarföreningen Imariefred.nu valde man ny ordförande, gick igenom verksamheten under det gångna året och planerade för 2023. Dessutom introducerade man föreningens nya hemsida.
– Den kommer att bli mycket enklare att navigera och lättare att hitta på, berättar avgående ordförande Niclas Norén, när han går igenom verksamhetsberättelsen för 2022.

Det var i november som den gamla hemsidan kraschade och man insåg att det var hög tid att byta ut den. 

– Den förra var utdaterad, så nu har vi en helt ny och fräsch. 

På den nya hemsidan kommer det att vara möjligt för medlemmarna att själva lägga in sina evenemang. 

– Nu ska vi bara under den närmast tiden få in alla aktörer på sidan, berättar Niclas. 

På mötet beslutades också om en delvis ny styrelse, där man bland annat valde en ny ordförande. Tiina Wilén ersätter Niclas Norén, som tackades av med blommor. Tiina Wilén är tillväxtkonsult och jobbar hemma i sin villa i Marielundsviken. Hon ser fram emot att ta sig an ordförandeskapet.

– Det passar mig bra eftersom jag gärna vill få fler kontakter här i Mariefred, säger Tiina.

Niclas Norén hade egentligen planerat att avgå som ordförande redan förra året, men stannade ett år extra för att hjälpa föreningen. När han nu går igenom verksamheten för 2022 är det en lång rad evenemang som föreningen genomfört. 

Mötet hölls på Golfrestaurangen i Mariefred.

Energifrukostar för företagare var en satsning föreningen har gjort för att hitta sätt att nätverka på ett otvunget sätt. Frukostarna, som genomfördes fyra gånger under 2022, var öppna för alla företagare i kommunen – även de som inte är medlemmar. Tanken var att man skulle kunna bredda föreningen och att de som hade svårt att närvara på kvällstid också skulle kunna få ett tillfälle att ses. Energifrukostarna genomfördes med stöd från Strängnäs kommun. Under 2023 kommer man avvakta med ytterligare energifrukostar, tills man vet hur de ekonomiska förutsättningarna ser ut.

2022 var ju första året efter pandemin utan de restriktioner som den medförde. På det sättet kunde man genomföra de flesta planerade evenemang. Det som ställdes in 2022 var SM i Gatumusik som bedömdes vara för kostsamt och som därför inte kommer att kunna genomföras under 2023 heller. Bland de övriga evenemangen under 2022 kan nämnas Ångans dag, Julmarknaden och Påskkäringar på stan. 

Lina Boy fortsätter som verksamhetsledare på Imariefred.nu.

I år stundar närmast Valborg, då föreningen för att skona djuren och miljön beslutat att avstå från fyrverkerier. 

– De pengarna har vi istället gett till hembygdsföreningen så de kan använda dem till midsommarfirandet, berättar Niclas. 

Under året kommer också det historiska staketet kring Gripsholms värdshus att invigas. Det blir den 6 juni. Under projektet skapar Svenska kulturpärlor 70 bilder som fogas samman till ett 140 meter långt staket som skildrar historiska händelser. Staket som ersätter det nuvarande runt värdshuset skapas med anledning av att det är 500 år sedan Gustav Vasa valdes till kung. I dagarna pågår arbetet med att skära ut de första bilderna i cortenplåt. 

Läs även:

Lämna ett svar