Sommarfest i Strängnäs 

av Katrin Nilsson
Imenella är dansare, koreograf och rappare.

Nationaldagsfirandet i Strängnäs är nu officiellt döpt till Sommarfesten. Det gäller dagarna mellan den 3 och 6 juni då det blir ett speciellt innehållsrikt program med underhållning, artister, Hemmavasan och mycket annat i Strängnäs. 

Nu är också ännu fler artister spikade, nämligen Imenella och Klasse Möllberg. Imenella kommer till scenen i Västerviken den 3 juni tillsammans med sina dansare. Den här kvällen är speciellt inriktad på ungdomar och scenen kommer också att gästas av bland annat Oliva Lobato och Jireel.

Imenella har gjort sig ett namn både som dansare, koreograf och rappare. Bland annat har hon skapat flera föreställningar i dancehallstil med sin grupp Unruly Gang som hon startade 2013 tillsammans med dansaren och koreografen Rut Roos. Unruly Gang är ett danskollektiv och stilen är en blandning av dancehall, hiphop, afro och samtida dans. De har gjort en rad uppmärksammade föreställningar på Dansens hus, Kulturhuset Vällingby Stadsteater och Riksteatern. Bland annat gjorde de tidigare i år föreställningen Rule, en dancehallinspirerad show med inslag av afro på Elverket i Stockholm. Imenella kommer att spela sina egna låtar och med sig på scenen har hon sina dansare. 

För den sångsugne finns det också tillfälle till allsång. Klasse Möllberg och det nybildade Fjärde juni-bandet kommer nämligen att framföra en rad örhängen där det finns tillfälle att delta. Klasse Möllberg är känd för de flesta från Trazan och Banarne. Det finns också möjlighet att det kommer en och annan allsångslåt från Electric Banana band. Fjärde juni-bandet har bildats speciellt för det här tillfället och medlemmarna är en grupp lärare från musikskolan under ledning av Magnus Ädel. 

Läs även:

Lämna ett svar