George börjar jobba på Åkers skrädderi och kemtvätt

av Katrin Nilsson
I Syrien jobbade George Alhomsy som skräddare i 25 år.

Inom kort öppnar Åkers skrädderi och kemtvätt. Den man kommer att möta i butiken är George Alhomsy, som 2015 kom till Sverige från Syrien.

– Jag ser fram emot att börja jobba här. Det är jättefint i Åker och alla är väldigt snälla.

I Syrien jobbade George Alhomsy som skräddare i 25 år. När han sedan kom till Sverige fick han arbete i en butik i Vaxholm. Där fanns samma service som man kommer att ha i Åkers skrädderi och kemtvätt. Det var nyckelservice, kemtvätt, skomakeri med mera. George hade hand om alla olika uppgifter i butiken, som att laga skor, göra nycklar, tvätta och sy. 

– Vaxholm är en väldigt trevlig stad i skärgården. Jag trivdes och tyckte om att jobba där. 

I Vaxholm skötte George butiken själv i tre år fram till att ägaren sålde stället. När han sedan letade efter ett nytt jobb började han prata med Petrus Rhawi som äger Lilla gallerian. Petrus letade efter någon som kunde sköta en ny butik som han skulle öppna. George blev glad när han nu kunde börja jobba i Åkers styckebruk. 

– Jag kommer att sköta allt i butiken. 

På grund av sin långa erfarenhet som skräddare kan George sy de flesta kläder. Därför kommer han förutom att laga kläder också ta emot beställningar på måttbeställda plagg.

– Jag kan sy kostymer, klänningar, byxor, vad som helst som man är intresserad av att beställa.

Just nu håller man på att göra iordning lokalen.
Alla lokalerna i Lilla gallerian är nu uthyrda.

Dessutom kan han tillverka och laga båtkapell, vilket var en vanlig uppgift i Vaxholm, där många är båtägare.

George gläder sig över att börja jobba i butiken och han tänker att kemtvätt, skrädderi, skomakeri och nyckelservice är något som man saknar i Åkers styckebruk. Många på Facebook har varit positiva när de läst om butiken och George får uppmuntrande kommentarer från de som passerar när de håller på att göra i ordning lokalen.

– De som kommer förbi är väldigt positiva till att vi öppnar butiken här. 

Som MT/Måsen tidigare skrivit ägs Åkers skrädderi och kemtvätt av Lilla gallerians ägare Petrus Rhawi. Exakt när Åkers skrädderi och kemtvätt kommer att slå upp portarna är ännu inte klart. Det är fortfarande en del administration som ska göras och lokalen håller på att målas och göras i ordning. Petrus Rhawi hoppas att det inte tar mer än två veckor.

Åkers skrädderi och kemtvätt ägs av Petrus Rhawi.

Han är glad att samtliga lokaler i Lilla gallerian nu fyllts med verksamhet.

– Hela centrum är uthyrt, så det är roligt. 

Det kommer också att bli en utveckling av gallerian när man får en uteservering. Själva trädäcket är klart och nu väntar man bara på att hantverkarna kommer och gör en dörr ut från restaurangen Tai to sushi. Sedan kommer den dessutom att bli tillgänglig för de som besöker pizzerian inne i Lilla gallerian. 

– Här kommer också matgästerna från pizzerian att kunna sitta och äta, förklarar Petrus Rhawi. 

Läs även:

Lämna ett svar