Lokal spelcommunity bygger domkyrkan och skapar virtuella konserter  

av Katrin Nilsson
Team Pro Pain.

Team Pro Pain bygger just nu ett antal landmärken till 500-årsresan i Strängnäs. Dessutom har de tagit sig tid att stödja artisten Blaze Bayley som drabbats av en hjärtatttack.  

– Vi tänkte att vi skulle hjälpa honom. Det är ett projekt som vi gjort i Mineceraft och sedan lagt ut på sociala medier, berättar Robert Salenius från spelcommunityn Team Pro Pain.

Team Pro Pain som MT/Måsen tidigare skrivit om bygger just nu sex landmärken till 500-årsresan i Strängnäs. De använder sig av dataspelet Minecraft som Robert liknar vid ett digitalt lego. Minecraft är idag ett av världens populäraste spel.  

Team Pro Pain gör uppdrag för artister, företag och varumärken och när Blaze Bayley blev allvarligt sjuk och drabbades hårt ekonomiskt, ville de gripa in och hjälpa till. 

– Blaze Bayley är nu hemma från sjukhuset men på grund av att han fick en hjärtattack blev han tvungen att ställa in alla årets konserter.  

Blaze Bayley som har varit sångare i Iron Maiden spelar nu med ett eget band. Team Pro Pain gjorde ett minecraftprojekt till hans ära.   

– Vi lade ut projektet på sociala medier så att folk hade möjlighet att köpa merchandise och han kunde få in pengar på det. 

Minecraft-videon har fått massor av positiva reaktioner.  

– Vi har gjort som en livespelning. Det är en liten scen, sedan hör man Blazes musik i bakgrunden. Vi vill att det ska se ut som en riktig konsert. 

Det första Team Pro Pain byggde till 500-årsresan var Gripsholms slott.

I minecraftprojektet är det Team Pro Pain som går på scen när konserten börjar.  

– Vi låtsas vara bandmedlemmarna och har också lagt in en publik, sedan bygger vi gradvis upp Blaze Bayleys ansikte.  

Det här projektet gör de vid sidan av byggnaderna de skapar till 500-årsresan. Här ska de konstruera ett antal landmärken från Strängnäs.  

De började med Gripsholms slott och fortsatte med Strängnäs domkyrka. Nu när den börjar bli färdig förbereder man sig för Tynnelsö slott. Med sig i projektet har de ett antal lokala ungdomar. Under året bygger de sex byggnader. Det är Gripsholms slott, Domkyrkan, Tynnelsö slott, Strängnäs väderkvarn samt Folkets hus och det numera nedbrända Hjulhuset i Åkers styckebruk. 

För Robert som kommer från Stallarholmen och nu bor i Strängnäs är det roligt att jobba med de här lokala byggnaderna.  

– Det är jättestort det här med domkyrkan och det är väldigt många som hört av sig med positiv feedback.  

Nu har Team Pro Pain börjat jobba med Tynnelsö slott. Sedan blir det sommarlov då man kommer att finslipa på detaljer på domkyrkan innan man tar sig an Folkets hus i Åkers styckebruk i höst.  

Team Pro Pain gjorde ett minecraftprojekt för att stödja Blaze Bayley.

För övrigt finns det många planer som surrar i luften för Team Pro Pain. Till sommaren blir det samarbete med bandet Nestor som vill att de ska visa upp minecraftprojektet de gjort på en av deras spelningar. Sedan kommer utställningen på Multeum när de är färdiga med byggnaderna till 500-årsresan. 

Läs även:

Lämna ett svar