Temat blir sagor på Nykvarnsdagen 

av Katrin Nilsson
Nykvarns folketspark

Nationaldagsfirandet i Nykvarn går traditionsenligt av stapeln i Folkets park. Temat det här året är sagor. Som vanligt inleds firandet med att man tillsammans går från centrum till Folkets park. Aktiviteterna under dagen står bland annat föreningar och företag för. 

Under Nykvarnsdagen kommer man också att dela ut föreningspriserna för 2022. Priset delas ut för att stötta det livaktiga föreningslivet i Nykvarn. Allmänheten har fortfarande möjligheten att nominera genom att gå in på kommunens hemsida och fylla i en blankett.  

Här kan man själv välja ut en person som man tycker gjort något speciellt bra under 2022. Det kan vara en ledare som är lyhörd och får andra människor att växa, eller en förening som med sin verksamhet gör samhället till en bättre plats. Det finns tre olika kategorier, årets ledare, årets eldsjäl och årets förening.  

På Nykvarnsdagen blir det också musik. Bland annat deltar alltid Nykvarns musikkår. I musikkåren finns både professionella musiker och amatörer. De spelar allt från jazz till klassisk musik och kan också bjuda på filmmusik, poplåtar och visor. 

Speciellt för i år är att innebandylaget Steelers kommer att firas på Nykvarnsdagen. I och med sin vinst mot Warberg blir de nu uppflyttade till herrarnas högsta innebandyserie. Nykvarn vann efter förlängning, då de vände ett underläge på fyra mål. De tar nu plats i Svenska superligan och laget, varav 23 av 27 är uppväxta i Nykvarn, kommer att firas efter förtjänst på Nykvarnsdagen.  

Läs även:

Lämna ett svar